Руският опозиционер Евгений Чупов започна подписка в центъра на София.

...
Руският опозиционер Евгений Чупов започна подписка в центъра на София.
Коментари Харесай

Предлагат площадът пред Руското посолство да се казва Борис Немцов

Руският опозиционер Евгений Чупов стартира подписка в центъра на София. Той упорства площадът пред посолството на Русия у нас да носи името на убития Борис Немцов. Евгений Чупов е първият съветски опозиционер получил леговище в България. В Русия е преследван като участник в митингите против режима на Путин. Преподавател по британски.

Борис Немцов беше убит в нощта на 27 февруари 2015 година на Големия мост в Москва, покрай Кремъл. 55-годишният политик, който се трансформира в един от най-отявлените съперници на съветския президент Владимир Путин, стана знак на битката за народна власт в Русия.

Вижте цялостния текст на:

Заявление До Столичен Общински Съвет София и политици в България.

Да кръстим зелената повърхност пред Посолството на Руската Федерация на убития съветски опозиционер

Организационният комитет на Отворено обществено придвижване „ За свободна Русия “ (България) Ви моли да обмислите опцията пустошта против Посолството на Руската федерация в София от страната на бул. „ Драган Цанков “ да наименува на името на Борис Немцов.

Борис Немцов, съветски политик, беше погубен на 27 февруари 2015 година в Москва. В целия свят той се трансформира в знак и въплъщение на битката за независимост и народна власт. Призоваваме ви да следвате пътя на Вашингтон, Прага и други градове, където към този момент са се появили сходни мемориални площади. Вярваме, че по този метод българският народ може да покаже своята поддръжка и взаимност с всички, които считат свободата и демокрацията за най-висока полезност. За нас, рускоезичните поданици на България, Борис Немцов е народен воин, отдал живота си в битката против диктатурата и потисничеството на народите на Русия. За страдание, импровизиран мемориал на мястото на убийството на Борис Немцов в Москва непрестанно се унищожава от управляващите, а поръчителите на това политическо ликвидиране към момента не са открити.

Впоследствие на тази пустота ще бъде сложена паметна плоча с името на Борис Немцов с дарения от доброволци, а също по този начин ще бъдат засадени и дървета.

Надяваме се на вашето схващане и поддръжка по този въпрос, защото България е избрала за себе си либерален път на развиване. Това би било сериозен сигнал към всички демократични страни по света, че България и нейните жители са солидарни с тях.

С почитание, Организационен комитет на отвореното публично придвижване " За свободна Русия ".

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР