Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника

...
Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника
Коментари Харесай

Навални проговори от Германия за първи път след излизане от комата

Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника "Шарите ", разгласява в обществените мрежи първата си фотография, откогато излезе от кома.

„ Привет, това е Навални. Липсвате ми. Аз към момента съвсем нищо не умея, само че през вчерашния ден съумях през целия ден да вдишвам самичък. Съвсем самичък. Никаква странична помощ, даже най-прост вентил в гърлото не съм употребявал. Много ми хареса. Удивителен, подценен от мнозина развой. Препоръчвам го “, написа Навални в Instagram.

Той разгласява фотография от болничната стая, на която е заобиколен от фамилията си.



Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи в Тwitter, че той възнамерява да се върне в Русия от Германия, където се лекува от отравяне. "Ще потвърдя още веднъж за всички: въобще не са премисляни други разновидности ", акцентира тя.

Навални беше признат в болница в Омск на 20 август, откакто се почувства зле по време на пътешестване със аероплан от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към уред за изкуствено дишане и превозен в берлинската болница "Шарите ".

На 2 септември немското държавно управление съобщи, че направените проучвания потвърждават, че опозиционерът е бил токсичен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, основано през 70-те години от Съюз на съветските социалистически републики.

По-късно Берлин заяви, че три европейски лаборатории, в това число френска и шведска, са удостоверили тези резултати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва е подготвена за всестранно съдействие с Берлин. Той акцентира, че до превозването на Навални в Германия в организма му не са били открити никакви отровни субстанции.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР