Руският опозиционен лидер Алексей Навални почина, съобщи днес управлението на

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални почина, съобщи днес управлението на
Коментари Харесай

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е починал в затвора

Руският опозиционен водач Алексей Навални умря, заяви през днешния ден ръководството на пандиза в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг, където той излежаваше присъдата си, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.


 


 

47-годишният Навални излежаваше 19-годишна присъда за " екстремизъм " в отдалечена арктическа наказателна колония при доста тежки условия. 



" На 16 февруари 2024 година в поправителната колония № 3 наказаният Навални А. А. се почувствал зле след разходка, съвсем незабавно изгубил схващане. Веднага пристигнали медицински служащи от институцията и бил извикан екип за незабавна здравна помощ ", се споделя в известие на уеб страницата на ФСИН.

 

" Всички нужни реанимационни ограничения бяха извършени, само че не дадоха позитивен резултат. Лекарите от незабавна помощ установяваха гибелта на наказания. Причините за гибелта се откриват ", заяви Федералната работа за осъществяване на наказванията.

 

Това става два дни откакто прессекретарят на Навални Кира Ярмиш заяви, че Навални за 27-и път, откогато е в пандиза, е насочен в наказателния изолатор (карцер или ШИЗО, както се редуцира на руски).

 

Навални бе на 47 години. След първата си присъда в края на зимата на 2021 година, седмици откакто се завърна в Русия по лично предпочитание и се изправи пред съда по политически стимулирани (според него и съидейниците му) обвинявания, той получи още присъди, възлизащи на десетки години затвор.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР