Руският опозиционен лидер Алексей Навални, излежаващ присъда в лагер, разположен

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, излежаващ присъда в лагер, разположен
Коментари Харесай

Навални оспорва в съда новото си изпращане в наказателен изолатор

Руският опозиционен водач Алексей Навални, излежаващ присъда в лагер, ситуиран в Мелехово, Владимирска област (централната част на Европейска Русия), подаде в съда иск, с който оспорва изпращането си на 10 октомври в углавен изолатор. Това заяви през днешния ден за ТАСС Ковровският областен съд на град Владимир, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на съда от август 2022 година това десетият иск на Навални, обжалващ дейностите на лагерната администрация, пет от които са били отхвърлени.

В средата на юни Навални бе изместен от лагер с общ режим в Покров в лагер със непоколебим режим в Мелехово, откакто през май Московският градски съд призна за законна нова присъда против него по дело за засегнатост на съда и машинация. Опозиционерът е наказан на 9 години отнемане от независимост в лагер със непоколебим режим с оглед предходните му присъди за машинация и клюка против деец от Великата отечествена война.

На 10 октомври съветският политик за шести път от два месеца бе изпратен в углавен изолатор - както излиза наяве от сметките му в обществените мрежи, поради отвод да мие оградата на лагера, заяви по-рано опозиционният уебсайт " Медуза ". Той бе излязъл от изолатора преди седмица, откакто лежа там за изявление във връзка частичната готовност в Русия, произнесено на правосъдно съвещание.

Според юриста му Павел Чижов след няколко следващи изпращания за наказване в изолатор пандизчията може да бъде трансфериран в единична килия, където да лежи до една година. Същевременно администрацията на лагера може да изиска преместването му в затвор за период до три години.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР