Руският опозиционен лидер Алексей Навални, излежаващ присъда в лагер, разположен

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, излежаващ присъда в лагер, разположен
Коментари Харесай

Навални оспорва в съда новото си изпращане в изолатор

Руският опозиционен водач Алексей Навални , излежаващ присъда в лагер, ситуиран в Мелехово, Владимирска област (централната част на Европейска Русия), подаде в съда иск, с който оспорва изпращането си на 10 октомври в углавен изолатор . Това заяви през днешния ден за ТАСС Ковровският областен съд на град Владимир.

По данни на съда от август 2022 година това е 10-ят иск на Навални, обжалващ дейностите на лагерната администрация, пет от които са били отхвърлени.

В средата на юни Навални бе изместен от лагер с общ режим в Покров в лагер със непоколебим режим в Мелехово, откакто през май Московският градски съд призна за законна нова присъда против него по дело за засегнатост на съда и машинация. Опозиционерът е наказан на 9 години отнемане от независимост в лагер със непоколебим режим с оглед предходните му присъди за машинация и клюка против деец от Великата отечествена война. 

На 10 октомври съветският политик за шести път от два месеца бе изпратен в углавен изолатор - както излиза наяве от сметките му в обществените мрежи, поради отвод да мие оградата на лагера, заяви по-рано опозиционният уебсайт " Медуза ". Той бе излязъл от изолатора преди седмица, откакто лежа там за изявление във връзка частичната готовност в Русия, произнесено на правосъдно съвещание.

Според юриста му Павел Чижов след няколко следващи изпращания за наказване в изолатор пандизчията може да бъде трансфериран в единична килия, където да лежи до една година. Същевременно администрацията на лагера може да изиска преместването му в затвор за период до три години.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР