Руският олимпийски комитет официално даде зелена светлина на руските атлети

...
Руският олимпийски комитет официално даде зелена светлина на руските атлети
Коментари Харесай

Руският олимпийски комитет одобри участието на руснаци в Пьончан под неутрален флаг


Руският олимпийски комитет публично даде зелена светлина на съветските спортисти да вземат участие на Зимните олимпийски игри в Пьончан под безпристрастен байрак. Миналата седмица МОК реши да не позволява Русия до Игрите в южнокорейския курорт, само че обособени спортисти могат да бъдат позволено до присъединяване, в случай че покрият избрани условия.

"Всички бяхме единомислещи - нашите спортисти би трябвало да отидат в Пьончан и да реализират победи за Русия. Нашите спортисти също показаха предпочитание да вземат участие в Игрите", разяснява президентът на РОК Александър Жуков. "Ние ще уважим желанието на всеки един състезател и ще обезпечи всичката нужна финансова, легална и спортно-техническа подкрепа", добави Жуков. От Руския олимпийски комитет допълват, че на 15 декември ще изпратят делегация в Лозана, с цел да бъдат конкретизирано по какъв начин тъкмо съветските спортисти ще могат да вземат участие в Пьончан. Според Жуков към 200 спортисти от страната могат да вземат участие на Олимпиадата.

Участието на съветски спортисти под безпристрастен байрак в Пьончан бе утвърдено и от президента на страната Владимир Путин предходната седмица. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР