Руският олимпийски комитет обяви, че решението на Международния олимпийски комитет

...
Руският олимпийски комитет обяви, че решението на Международния олимпийски комитет
Коментари Харесай

Съдът в Лозана поряза Русия от участие в Олимпийските игри в Париж

Руският олимпийски комитет разгласи, че решението на Международния олимпийски комитет да забрани на Русия да взе участие на Олимпийските игри в Париж това лято е дискриминация. По-рано през днешния ден Спортният трибунал в Лозана (КАС) Отхвърли жалбата на Русия против решението на МОК, съгласно което в Париж руснаци ще могат да вземат участие единствено под безпристрастен байрак, и то в случай че не са показали позиции в поддръжка на войната в Украйна.

" Решението на КАС е още едно доказателство за гражданската и спортна дискриминация против руснаците, която доближи невиждани пропорции в навечерието на Игрите в Париж ", оповестиха от Руския олимпийски комитет. От своя страна МОК изрази удовлетворение от решението на КАС.

Към декември, когато бе взето решението на МОК по отношение на Русия, от там оповестиха, че едвам осем спортисти от Русия и трима от Беларус покриват критериите, с цел да вземат участие на Олимпиадата. От Русия още тогава нарекоха решението " дискриминация ", само че все споделиха, че ще разрешат на своите спортисти да се състезават в Париж, в случай че бъдат позволени. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР