Руският олигарх Роман Абрамович се е преместил от Лондон в

...
Руският олигарх Роман Абрамович се е преместил от Лондон в
Коментари Харесай

Абрамович се мести в Истанбул, купи имение за 18 млн. долара

Руският олигарх Роман Абрамович се е преместил от Лондон в Истанбул. Според в. „ Хюриет “ той е купил парцел за 18 млн. $.

Имението в истанбулския квартал Юксудар е принадлежало на турския просветител Аднан Октар, който през януари 2021 година беше наказан на 8658 години затвор за похищение, принуждение и тормоз. В имота от 96 хектара има две здания с обща повърхност от към 2000 квадратни метра.

Вестникът твърди, че Абрамович в началото е желал да купи къща на Босфора, само че не е съумял да получи утвърждение за хеликоптерна площадка. Затова е закупил имот на друго място. Изданието отбелязва, че на парцела се построява хеликоптерна площадка, а къщата се ремонтира. Пътищата към имението са ремонтирани, а по периметъра на имота е издигната висока ограда.

От пресслужбата на Абрамович отхвърлят информацията за покупката на имението.

През март 2022 година Роман Абрамович попадна под глобите на Англия поради началото на войната в Украйна. През май 2022 година Роман Абрамович продаде футболния клуб Челси. Също по този начин неведнъж е съобщавано, че той е посредничил при контактите сред Русия и Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР