Руският олигарх Роман Абрамович продължава с опитите за продажбата на

...
Руският олигарх Роман Абрамович продължава с опитите за продажбата на
Коментари Харесай

Добри новини за Челси от Англия: Абрамович получил зелена светлина за продажбата на клуба

Руският олигарх Роман Абрамович продължава с опитите за продажбата на Челси макар замразяването на активите му като част от обширните държавни наказания. 55-годишният предприемач бе прибавен в листата на глобените лица на Обединеното кралство в четвъртък в ход, който заплашваше да провали опитите му да се раздели с клуба.

Той разгласи, че е подготвен да приключи 19-годишния си престой на „ Стамфорд Бридж “ при започване на март. Санкциите, наложени на Абрамович, хвълиха съществени подозрения върху това дали „ сините “ ще съумеят да завършат сезона, макар че са получили състезателен лиценз за продължение на действия, свързани с футбола.

Въпреки това, като огромен тласък за почитателите на Челси, може да бъде новината, че продажбата на клуба е на път да се реализира след подписване на договорка с държавни чиновници. „ The Telegraph “, твърди, че Абрамович е инструктирал The Raine Group, комерсиалната банка, която следи продажбата, да продължи процеса по намиране на покупател и довеждане докрай на договорката.

Изданието прибавя, че чиновници на Челси и The Raine Group са провели диалози с държавното управление на Обединеното кралство за това по какъв начин продажбата може да продължи и са се съгласили, че новият притежател и потреблението на облагата от продажбата ще изискват особено утвърждение от държавното управление.

Exclusive: Roman Abramovich gives green light to Chelsea sale |
— Telegraph Football (@TeleFootball)
Определен е и краен период до идващия вторник за подаване на първите предложения, защото Абрамович се надява на бърза продажба. Твърди се, че има три ръководени от Америка консорциуми, които водят в конкуренцията за закупуването на двукратните европейски първенци.

Смята се, че ръководената от Тод Боели група е подала оферта в региона на към 2 – 2.5 милиарда паунда. Британският магнат Ник Кенди също следи обстановката и удостовери, че обмисля да насочи оферта. Гигантът за развиване на парцели ще участва на „ Стамфорд Бридж “ в неделя за конфликта от Висшата лига против Нюкасъл.

От The Raine Group са подготвени да разрешат до края на седмицата да обмислят офертите, които са получили до вторник, макар обстоятелството, че Barclays краткотрайно спря банковите сметки на клуба по-рано в петък.

Банката преглежда по-отблизо спортния лиценз, който е публикуван на Челси и „ сините “ се надяват скоро рестриктивните мерки да бъдат отстранени.

Междувременно над Стамфорд Бридж виси така наречен сюжет на „ съдния ден “, който може да стане факт, в случай че Абрамович не успее да продаде Челси и спортният лиценз не бъде изменен, с цел да разреши по-изгодни условия за клуба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР