Руският обстрел на енергийната инфраструктура на Украйна може да засегне

...
Руският обстрел на енергийната инфраструктура на Украйна може да засегне
Коментари Харесай

Украински разузнавач: Путин се стреми да потопи Европа в тъмна, студена зима

" Руският обстрел на енергийната инфраструктура на Украйна може да засегне други нуклеарни уреди, защото съветският президент Владимир Путин желае да потопи Украйна и цяла Европа в тъмна, студена зима ", това съобщи представителят на Главното разследващо ръководство на украинското министерството на защитата Андрий Юсов, който приказва в ефира на националните медии.

" Последните удари по енергийната система и сериозната инфраструктура на Украйна са умишлени дейности от страна на агресора и е изцяло допустимо да си представим и други сюжети. Украйна от своя страна се готви за това. Но това е и предизвикателство за целия свят, какъв брой интензивно би трябвало да се оказва помощ на Украйна по въпросите на обезпечаването на противовъздушната и противоракетната защита и какъв брой интензивно е належащо да се оказва напън върху режима на Путин и да се блокират всички благоприятни условия за осъществяване на подобен гнет. Това е недвусмислено нарушаване на разпоредбите и нормите за водене на война, нарушаване на филантропичното право “, уточни представителят.

Той добави, че Руската федерация разполага с огромен брой ракети Х-22, които може да изстреля, с цел да удари енергийната инфраструктура на Украйна надалеч зад фронтовата линия. По-рано, в неделя, 11 септември, съветските войски нанесоха ракетни удари против украински топлофикационни централи, вследствие на което редица райони останаха без електрозахранване за известно време. Електрозахранването е възобновено за няколко часа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР