Руският министър на външните работи Сергей Лавров осъди като провокация

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров осъди като провокация
Коментари Харесай

Русия осъди като провокация твърденията за химическа атака в Източна Гута

Руският министър на външните работи Сергей Лавров осъди като провокация изказванията за химическа офанзива в Източна Гута , предадоха международните организации.

По-рано денем сирийски опозиционни деятели споделиха, че едно дете е умряло и 13 индивида са получили дихателни проблеми, откакто аероплан на сирийските държавни сили поразил през вчерашния ден бунтовническия анклав в покрайнините на столицата Дамаск .

" В медиите към този момент има подправени информации за потребление на хлор през вчерашния ден и тази заран в Източна Гута ", съобщи съветският външен министър на обща конференция в Москва с португалския си сътрудник Аугущу Сантуш Силва. Лавров напомни, че представители на съветските управляващи са предизвестили през вчерашния ден, че се готвят такива провокации и предвижда, че ще има още такива случаи.
 Гута БГНЕС
30-дневното филантропично преустановяване на огъня в Сирия ще влезе в действие, когато всички страни се договорят по какъв начин би трябвало да бъде спазвано то, посочи Лавров. Той акцентира, че групировки като Ахрар аш Шам (с цялостно име Харакат Ахрар аш Шам ал Исламия или " Ислямско придвижване на свободните хора в Сирия " ) и Джаиш ал Ислам ( " Армия на исляма " ), които са считани от Запада за умерени, само че сътрудничат с терористите от Джебхат ан Нусра ( " Фронт на успеха " ), също са законна цел на сирийските държавни сили и техните съдружници. Новата резолюция на Съвета за сигурност не се отнася за битката против терористите, сподели той.

Миналата неделя сирийските държавни сили започнаха акция на масирани въздушни удари по Източна Гута като подготовка за сухопътна интервенция за завладяване на бунтовническия анклав с повърхност от стотина квадратни километра. Над 500 цивилни бяха убити за осем дни бомбардировки, отбелязва Франс прес.

В събота Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри единомислещо резолюция за неотложно 30-дневно преустановяване на огъня в Сирия по филантропични аргументи, само че боевете не престават. Бившият клон на терористичната мрежа Ал Кайда в Сирия Джебхат ан Нусра и групировката " Ислямска страна " са изключени от примирието.

Неотдавна въпросът за хипотетичната приложимост на химическо оръжие от режима в Дамаск провокира гневни интернационалните реакции. Франция заплаши Сирия с въздушни удари, а по-рано представител на държавното управление на Съединени американски щати насочи предизвестие в същия дух.
" Терористите в Източна Гута не поставят оръжие. Те държат локалните поданици като заложници. Ситуацията е доста напрегната ", сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес.
 Гута БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР