Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе разговори със своя

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе разговори със своя
Коментари Харесай

Шойгу проведе разговори с министъра на отбраната на Северна Корея

Руският министър на защитата Сергей Шойгу организира диалози със своя сътрудник от КНДР Кан Сун Нам. Това се споделя в канала Telegram на съветското военно ведомство.

„ Приех с признателност Вашата покана да посетя Пхенян, столицата на нашата другарска страна. Благодарен съм на корейските другари за препоръчаната богата стратегия. От първите минути усетих грижата и вниманието ви. Възможно е освен да работите интензивно, само че и да научите доста забавни неща за КНДР, вашата просвета, обичаи и забележителности “, сподели Сергей Шойгу.

Ръководителят на съветското военно ведомство акцентира, че визитата му в КНДР се организира по време на честването на 70-годишнината от успеха на корейския народ в Отечествено-освободителната война. В кръвопролитните борби 1950-1953г. Корейската национална войска (КНА), под командването на другаря Ким Ир Сен, завоюва историческа победа над мощен и нечовечен зложелател.

Министърът на защитата на Руската федерация означи, че взаимоотношението сред двете страни е засилено в следвоенния интервал. Посещенията на военни кораби, публични визити на високопоставени представители на отбранителните ведомства, продан на делегации на работно равнище и образование на личен състав способстваха за поддържането на мира и стабилността на Корейския полуостров.

 „ Корейската народнодемократична република е значим сътрудник на Русия, с която ни свързва обща граница и богата история на съдействие “, акцентира ръководителят на съветското военно ведомство.

Сергей Шойгу изрази желанието си за поредно развиване на двустранните връзки във всички области: „ Убеден съм, че днешните диалози ще оказват помощ за подсилване на съдействието сред нашите отбранителни ведомства. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР