Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че въоръжените сили

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че въоръжените сили
Коментари Харесай

Москва обяви, че руските сили са превзели напълно украинския град Мариинка

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че въоръжените сили на страната му са завладяли изцяло град Мариинка покрай Донецк, съобщи ТАСС.

" В хода на дейните настъпателни дейности щурмови отряди на групировката " Юг " освободиха изцяло през днешния ден популации пункт Маринка ", доложи Шойгу на среща с президента Владимир Путин.

Русия разгласи през септември предходната година, че анексира Донецка област, Източна Украйна, където се намира Мариинка.

Срещата сред Путин и Шойгу бе предавана онлайн по съветската телевизия, отбелязва Франс прес.

По-рано този месец съветският президент разгласи, че ще се кандидатира за нов мандат на поста на изборите през март следващата година.

Мариинка се намира на пет километра югозападно от Донецк - към този момент следения от Русия районен център на едноименната източна украинска област. Евентуалното завладяване на града би разрешило на съветските въоръжени сили да продължат на запад настъплението си в Донецка област, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ройтерс показва, че Мариинка е имала преди войната към 10 хиляди поданици. Заедно с Авдеевка - различен град в Донецка област, тя е една от главните цели на съветската войска през последните месеци.

Повечето хора, посетили Мариинка напоследък, я разказват като нереален град, трансфорат в руини.

До момента няма удостоверение от украинска страна, че Мариинка е паднала.

В изказване, цитирано от Укринформ, въоръжените сили на Украйна просто оповестяват за дейни съветски офанзиви с пехота в посока Мариинка и Авдеевка , Донецка област, както и в югоизточната Запорожка област.

Тези набези са били подкрепени от бронирани коли и самолети, пускащи бомби с точно ориентиране , написа в текста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР