Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир
Коментари Харесай

Шойгу: Приключи частичното изтегляне от Сирия


Руският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на президента Владимир Путин, че частичното евакуиране на съветските войски от Сирия е завършило.

„ Изпълнена е вашата заповед за евакуиране на контингента съветски сили от Сирия “, сподели Шойгу на среща на висшето командване на съветската войска с президента. От Сирия са се изтеглили 36 самолета и 4 хеликоптера, които към този момент са в непрекъснатите си бази, а 157 сухопътни машини са били върнати в Русия с кораби.

У дома се прибраха бойците от спецчастите, медицински екип, батальон военна полиция, лекари и сапьори, рапортува Шойгу.

Миналата седмица при свое изненадващо посещаване в Сирия Путин подреди започването на изтеглянето на съветските войски от Сирия, казвайки, че тяхната задача в разлюляната от война страна е завършила.

Руските войски се намесиха в сирийския спор през септември 2015 година, когато започнаха въздушна акция в поддръжка на силите на президента Башар Асад. Преди няколко месеца от Москва признаха, че бойци от техните спецчасти вземат участие и в наземни интервенции против джихадистите от „ Ислямска страна “(ИД).

В Сирия остават дислоцирани три батальона военна полиция и офицери от Руският център за помиряване, добави Шойгу, както и двете съветски бази."Двете ни бази, авиокосмическата на летище Хмеймим и материално-техническата морска база в Тартус, остават съгласно интернационалните договори", сподели Шойгу.

Тази седмица долната камара на съветския парламент ратифицира съглашение с Дамаск за разширение на морското оборудване в Тартус. Очаква се Съветът на Федерацията да ратифицира сделката идната седмица.

Шойгу сподели още, че съветски военни кораби и подводници, въоръжени с "прецизни оръжия", ще останат непрекъснато в Средиземно море. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР