Руският милиардер Дмитрий Ицков събра учени от целия свят, за

...
Руският милиардер Дмитрий Ицков събра учени от целия свят, за
Коментари Харесай

Ставаме безсмъртни холограми до 30 години

Руският милиардер Дмитрий Ицков събра учени от целия свят, с цел да разработят стратегия за величие. Срещата на умните глави е в Ню Йорк. Ицков предлага спецовете да разработят стратегия, с която един ден хората да „ населяват “ небиологично тяло, което да се ръководи от мозъка, който да остане жив. Тази технология би трябвало да се развие на стадии - първият би трябвало да завърши през 2020 година, а последният – до 2045 година „ Живеем във време, когато технологията може да повлияе на човешката еволюция. Искам да образувам бъдещето още в този момент и да слага въпросите на публично разискване, като се избегнат сюжети, които могат да навредят на човечеството”, изясни милиардерът.
32-годишният Ицков е уверен, че в бъдеще човешките тела могат да бъдат сменени от небиологични носители като холограми, в които да се вгради човешки разсъдък. Така през 2020 година би трябвало да се появят роботи, ръководени от силата на мисълта.

Към 2025 година ще стане допустимо да се придвижи човешки мозък в изкуствена среда, като се запазят функционалностите му. Към 2035 година се възнамерява да се качи цялата информация от мозъка на компютърен притежател. Технологичната нирвана ще настъпи през 2045 година, когато виртуализираният разсъдък ще може да управлява холографски тела. Милиардерът към този момент е наел 30 учени, които интензивно работят по мегапроекта „ Аватар”. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР