Руският медиен регулатор съобщи, че ще предприеме наказателни мерки срещу

...
Руският медиен регулатор съобщи, че ще предприеме наказателни мерки срещу
Коментари Харесай

Русия наказва Google за нарушаване на законите в страната

Руският медиен регулатор заяви, че ще предприеме наказателни ограничения против " Гугъл " , в това число възбрана за рекламиране на платформата и нейните осведомителни източници, защото американската компания е нарушила съветските закони, съобщи Ройтерс.

Роскомнадзор упрекна платформата за шерване на видеа " YouTube " , която е благосъстоятелност на " Гугъл " и отстрани наличието на съветски държавни медии по целия свят след началото на войната в Украйна, че е станала " една от основните платформи, разпространяващи подправени вести за хода на " специфичната военна интервенция " на територията на Украйна, дискредитирайки въоръжените сили на Руската федерация ".

Мерките против дъщерното сдружение " Гугъл ", измежду които предизвестие в търсачките, че тя нарушава съветските закони , ще продължат да бъдат в действие, до момента в който не се съобразят със законодателството на Русия.

Засега няма коментар от страна на " Гугъл ". Миналия месец Русия съобщи, че компанията популяризира закани против съветски жители в " YouTube ". Медийният регулатор също по този начин блокира през март услугата за агрегиране на вести на " Гугъл ", откакто упрекна компанията, че разрешава достъп до подправени материали за военната интервенция в Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР