Руският генерал Сергей Суровикин, познат като Касапина от Сирия или

...
Руският генерал Сергей Суровикин, познат като Касапина от Сирия или
Коментари Харесай

CNN: Генерал Суровикин е бил таен VIP член на ЧВК ''Вагнер''

Руският военачалник Сергей Суровикин, прочут като Касапина от Сирия или военачалник Армагедон е бил скришен член на ЧВК „ Вагнер “, твърди CNN, като се базира на документи, които са били споделени извънредно с медията.
Доказателствата са били предоставени от съветския Центъра за следствия " Досие " и, в случай че се одобряват за достоверни, сочат, че военачалник Суровикин е имал персонален идентификационен номер в ЧВК „ Вагнер “
Генерал Армагедон попада в листата в компанията на минимум 30 други високопоставени съветски военни и чиновници от разузнаването, също VIP членове на военната компания на Евгений Пригожин.
Генерал Сергей Суровикин, който е заместник-главнокомандващ на съветските сили във войната в Украйна не е виждан обществено от предходната събота, когато пусна видео, в което призоваваше шефа на Вагнер Евгений Пригожин да спре протеста с. Оттогава местонахождението му остава незнайно, напомня CNN.
Телевизионният канал е отправил запитване до „ Вагнер груп “ за разкритията на Центъра " Досие ", само че не е получил отговор към този момент. Не е ясно какво съставлява VIP участието във „ Вагнер “, нито дали има финансови облаги от това. И до момента беше известно, че Суровикин има връзки с наемническата група, само че документите повдигат въпроси по отношение на близостта на висши членове на съветската войска и „ Вагнер “.
По време на траялия за малко бунт на Пригожин, бойците на „ Вагнер “ съумяха да завладяват южния съветски град Ростов на Дон, като на процедура не срещнаха опозиция от съветската войска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР