Руският газов гигант Газпром ще трябва да получи одобрение от

...
Руският газов гигант Газпром ще трябва да получи одобрение от
Коментари Харесай

Британски съд наказа Газпром: замрази 145 млн. долара от Северен поток

Руският газов колос " Газпром " ще би трябвало да получи утвърждение от съда или от украинската компания " Нафтогаз ", с цел да има достъп до към 145 млн. $ дивиденти от газопровода " Северен поток ".
Решението, постановено от Търговския съд на Англия и Уелс, е взето на 11 юни и е в резултат на разширените разисквания по обжалване на предходно решение от трибунал в Стокхолм за интервала до 2020 година
" Британски съд реши да замрази дивиденти от " Северен поток " в размер на 145 млн. $ при заплащанията на " Газпром ". Съдът също по този начин задължи " Газпром " да обезпечи утвърждението на " Нафтогаз " или утвърждението на съда, когато акционерите на " Северен поток " вземат нови решения за погашение на дивиденти, с които да се обезпечат заплащания ", пишат в прессъобщение от " Нафтогаз ".
Украинската компания разгласи, че ще изиска обезщетение в интернационалните съдилища, в случай че Русия спре през идната година преноса на газ през Украйна.
Спорът на " Нафтогаз " с " Газпром " се връща към решението на арбитражния съд от 2018 година в Стокхолм, в което украинската газова компания се опита да предяви иск за над 2,5 милиарда $ активи, които компанията твърди, че са дължими като отплата за нарушаване на договорни отговорности, за което се твърди, че е осъществено през 2014 година
През това време " Газпром " включи Украйна в система за предплащане за доставки на газ на фона на невъзможността на последната да изплати големите си газови задължения, които в края на 2014 година възлизаха на 4,6 милиарда $.
По-рано украинската държавна газова компания " Нафтогаз " подаде тъжба против " Газпром " в Европейската комисия, обвинявайки съветския газов колос в корист с господстващо състояние на европейските газови пазари.
" Газпром " и огромните енергийни концерни от Германия, Австрия, Франция, Холандия и Англия не престават работата си по " Северен поток-2 ", газопровод с потенциал 55 милиарда куб. метра годишно, който може да доставя съветски природен газ непосредствено в Германия и други западноевропейски страни през Балтийско море, заобикаляйки обичайните направления, преминаващи през страни от Източна Европа, в това число Полша и Украйна.
Опасявайки се, че " Северен поток-2 " ще ги лиши от милиарди долари доходи от пренос, украинските чиновници се пробваха да саботират енергийния план, като благодарение на европейските водачи се пробваха да обезпечат гаранции от " Газпром " за продължение на доставките на газ през Украйна. Настоящият контракт за директно съглашение сред " Газпром " и " Нафтогаз " изтича на 31 декември 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР