Руският газов гигант Газпром обяви днес, че е приел да

...
Руският газов гигант Газпром обяви днес, че е приел да
Коментари Харесай

"Газпром" ще плати на Украйна 2,9 милиарда долара

Руският газов колос " Газпром " разгласи през днешния ден, че е приел да заплати 2,9 милиарда $ на украинската газова компания " Нафтогаз ", с цел да се постави завършек на дълги правосъдни разногласия в интернационалните съдилища, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Москва и Киев реализираха тази седмица съглашение за удължаването на преноса на съветски газ за Европа.
" Нафтогаз " ще резервира за " Газпром " мощности от газопреносната система на Украйна Двете компании ще подпишат съглашение за споразумяване на взаимните искания
По силата на това съглашение президентът на " Газпром " Алексей Милер, представен от съветските организации, разгласи, че неговата група е приела да заплати санкцията от 2,6 милиарда $ (2,9 милиарда $ с насъбраните лихви), наложена от Стокхолмския трибунал през февруари 2018 година.

Именно тя утежняваше връзките сред двете компании, напомня " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна и Русия би трябвало да оформят всички реализирани договорености, които са свързани с преноса на съветски газ и урегулирането на взаимните искания, до 29 декември. Това сподели през днешния ден на брифинг в Киев изпълнителният шеф на " Нафтогаз " Юрий Витренко, представен от ТАСС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР