Руският газов гигант Газпром намали инвестиционната си програма за 2023

...
Руският газов гигант Газпром намали инвестиционната си програма за 2023
Коментари Харесай

Газпром призна че не му достигат средства, съкращава разходи

Руският газов колос " Газпром " понижи капиталовата си стратегия за 2023 година с 14% до 1,97 трилиона рубли. Това оповестяват от компанията след обичайния есенен обзор на финансовите параметри, написа Лента.ру.

Държавната корпорация признава, че няма задоволително пари за оповестения размер на разноските за тази година. Необходимостта от промяна е обвързвана с промени в макроикономическите индикатори и с пазарните условия. Заместник-председателят на Управителният съвет на " Газпром ", Фамил Садигов изясни, че новият вид на документа регистрира понижението на приходите от продажби на природен газ през първото полугодие, както и понижението на цените му.

По принцип за " Газпром " намаляването на капиталовата стратегия е много необичаен случай.
 Нетната облага на
Нетната облага на " Газпром " се срина

Какво е обяснението на управлението

В главния прелиминарен " сюжет " на Министерството на икономическото развиване, междинната цена за 1000 куб. метра газ за експорт за 2023 година, трябваше да бъде 700 $. Тези стойности очевидно не се осъществят, по тази причина в обновената си прогноза ведомството чака за годината междинна цена на съветския газ за експорт от 435 $ за 1000 куб. метра, т.е. с 37% по-ниска междинна цена.

Освен това, по думите на Садигов, поради намалените цени на природния газ, компанията е почнала да усъвършенства (т.е. понижава) заплатите, като общият резултат от процеса надминава 1 трилион рубли. Според топ мениджъра от " Газпром ", новият поправен финансов проект ще обезпечи покриване на отговорностите на компанията без недостиг и в цялостен размер.
 Заради глобите:
Заради глобите: " Газпром " ще купува бракувани самолети за транспорт на своите мениджъри

Колко коства възобновяване им в летателна годност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР