Руският флот е свалил днес дрон на пристанището в Севастопол,

...
Руският флот е свалил днес дрон на пристанището в Севастопол,
Коментари Харесай

Руският флот обяви, че е свалил дрон на пристанището в Севастопол

Руският флот е свалил през днешния ден дрон на пристанището в Севастопол, оповестиха локалните управляващи, представени от Франс прес. Твърдението идва на фона на многочислените офанзиви по съветски бази през последните седмици, които се приписват на Украйна, показват Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

" Тази заран транспортен съд на Черноморския флот смъкна дрон над морето ", заяви в " Телеграм " назначеният от Русия за губернатор на кримския град Михаил Развожаев, без да даде повече детайлности.

Твърдението идва откакто няколко съветски бази, някои от които ситуирани на стотици километри от Украйна, станаха цел на офанзиви с дронове.

През последните седмици Кримският полуостров, анексиран от Русия през 2014 година, също стана обект на офанзиви с дронове, за които Кремъл упреква Украйна. По думите на губернатора на 22 ноември съветската противовъздушна защита е свалила два дрона наоколо до електрическа централа на полуострова.

Руският Черноморски флот е основан в пристанището на град Севастопол. В края на октомври локалните управляващи оповестиха за масирана офанзива с дронове против него. Нападението аргументи вреди по минимум един транспортен съд и накара Москва да се отдръпна за малко от съглашението за експорт на зърно от Украйна.

Украинската войска наближи Кримския полуостров след победната контраатака, която ѝ разреши да си върне стратегическия южен град Херсон в средата на предишния месец. Преди нея Киев реализира удари по логистичната мрежа на Русия благодарение на информатори зад противниковите линии.

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) разгласи също през днешния ден, че е задържала двама поданици на Севастопол по съмнение, че предават на Украйна информация за военни обекти.

Според ФСС единият обвинен е вербуван от Киев още през 2016 година и след началото на войната през февруари е предавал " информация за местоположението на обекти на съветското министерство на защитата ". Неговият съизвършител е упрекнат " в събиране и предаване на задгранична работа на информация за обекти на ФСС през Уотсап ".

ФСС не даде спомагателна информация за самоличността на двамата и по кое време са арестувани. Започнато е следствие за държавна измяна, което се санкционира с до 20 години затвор.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР