Руският енергиен гигант Газпром спира от утре износа на газ

...
Руският енергиен гигант Газпром спира от утре износа на газ
Коментари Харесай

Газпром спира доставките за Нидерландия

Руският енергиен колос " Газпром " стопира от на следващия ден износа на газ за нидерландската компания " ГазТера " (GasTerra), в която главен дял държи държавното управление в Хага. Това предадоха международните организации, базирайки се на изказване на нидерландския газов търговец.

" Газпром " няма да достави 2 милиарда кубични метра газ, контрактувани за интервала 31 май-30 септември, заяви " ГазТера ". Като причина за прекъсването на доставките съветския мопонолист акцентира отхвърли на нидерландците да заплащат съветските газови доставки в рубли, съобщи ДПА. Договорът на " ГазТера " с " Газпром " изтича на 1 октомври.

Компанията неведнъж прикани " Газпром " да се придържа към контрактуваната конструкция на заплащане и отговорностите за доставка, за жалост безуспешно, обявиха от " ГазТера ". Според компанията обаче прекъсването на газа от Русия няма да се отрази на потребителите, защото към този момент има закупен газ от други снабдители.

" Решението на " Газпром " няма да има последствия върху действителното газоснабдяване на нидерландските семейства ", написа в Туитър министърът на климата и енергийната политик Роб Йеттен, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР