Руският десантен кораб Цезар Куников е ударен при успешна морска

...
Руският десантен кораб Цезар Куников е ударен при успешна морска
Коментари Харесай

Украински морски дронове потопиха голям руски десантен кораб

Руският десантен транспортен съд " Цезар Куников " е ударен при сполучлива морска офанзива с дронове. Според Главното ръководство за разузнаване на Министерството на защитата на Украйна (ГУРМО) това е направено от украински разузнавачи в съдействие с всички съставляващи на Силите за сигурност и защита на Украйна.
 
" Успешната задача беше изпълнена от специфичните елементи на група 13 на Главното ръководство за разузнаване на Министерството на защитата на Украйна. Реализацията на специфичната интервенция стана допустима с поддръжката на платформата " United24 ", се споделя в отчета.
 
Отбелязва се, че вражеският транспортен съд е бил нападнат от атакуващи военноморски дронове " Magura V5 " край крайбрежията на краткотрайно окупирания Крим покрай град Алупка.
 
" В резултат на това " Цезар Куников " получи сериозни дупки от страната на пристанището и стартира да потъва. Символично е, че съветският офицер, на който е кръстен корабът, е погубен тъкмо преди 101 години ", обявиха от ГУРМО.
 
Съобщава се също, че този огромен десантен транспортен съд план 775 е един от най-новите съветски плавателни съдове. На борда му могат да се настанят 87 души екипаж. Използван е от терористичната страна Русия по време на войните против Грузия, Сирия и Украйна.
 
Главното разследващо ръководство отбелязва, че интервенцията по търсене и избавяне на окупаторите е била несполучлива.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР