Хилари Родъм Клинтън идва за специална среща на Глобалната инициатива

...
Хилари Родъм Клинтън идва за специална среща на Глобалната инициатива
Коментари Харесай

Хилари Клинтън идва в България по покана на Кирил Домусчиев

Хилари Родъм Клинтън идва за специфична среща на Глобалната самодейност на Клинтън (Clinton Global Initiative - CGI) на 18 май 2024 година в София. събитието ще събере международни водачи от обществения и частния бранш, с цел да разпознават способи за поддръжка на световния прогрес на дамите.

CGI е общественост от одобрени и изгряващи водачи, които работят дружно за основаване и използване на задължения за деяние — нови, характерни и измерими решения за належащи световни провокации. Срещата в София е част от „ Пътят към септември “ на CGI – годишни събирнаня за определяне на нови партньорства и начинания преди Годишната среща на CGI 2024 в Ню Йорк на 23-24 септември.

Домакин на събитието през май в София е Кирил Домусчиев  Кирил Домусчиев Г-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София. Г-н Кирил Домусчиев има, съосновател на Domuschiev Impact и член на Консултативния съвет на CGI. Domuschiev Impact беше сътрудник на срещите на CGI през 2022 и 2023 година в Съединени американски щати.

Форумът на 18 май ще събере повече от 200 водачи, които ще работят дружно по начинания за поддръжка на женското водачество и по-справедлив достъп до капитал, претовареност и прогрес. Ще бъдат споделени истории за стратегии, които сполучливо поддържат женското предприемачество и методите за разширение на тези старания, както ще бъдат прегледани и уговорките на CGI, които все още подтикват напредъка в равенството сред половете и представителството в работната мощ.

Събитието тази година е следващото след визитата на президента Бил Клинтън през май 2023 година Миналогодишната среща в България спомогна за стимулиране на дейностите по уговорките, одобрени на Годишната среща на CGI през септември 2023 година в Ню Йорк – в това число планове по отношение на продоволствената сигурност и стартирането на нов Глобален център за битка с маларията от Domuschiev Impact, фокусиран върху предлагането на пазара на конкурентно лекуване на маларията. Повече за срещата в София през 2023 година може да прочетете ТУК.

Подробности за събитието през май 2024 година бъдат оповестени през идващите седмици.

По-ранни визити на Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 в България

Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 посети България за първи път преди повече от 25 години, идвайки в София през октомври 1998 година като първа дама на Съединени американски щати. По време на пътуването тя откри конференцията „ Жените през 21-и век “ в София “, давайки публичност на хрумвания за равни права и пълноправно женско присъединяване в България и в цяла Югоизточна Европа. Освен това тя прикани за поддръжката на България за интернационална коалиция за прекъсване на преследването на косовските албанци, а през идната година България поддържа въздушни удари, които доведоха до изтеглянето на югославските сили от Косово. Като сенатор тя е водещ покровител на напъните на България да се причисли към НАТО, гласувайки през 2003 година за влизането на страната ни в Алианса. Като държавен секретар през 2012 година Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 още веднъж посети София, с цел да се срещне с представители на българското държавно управление и изрази поддръжка за енергийната сигурност и самостоятелност на страната.

 Кирил Домусчиев

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР