Руските войски са започнали голяма офанзива срещу град Авдиевка в

...
Руските войски са започнали голяма офанзива срещу град Авдиевка в
Коментари Харесай

Война в Украйна: Русия атакува крепостта Авдиевка в Източна Украйна

Руските войски са почнали огромна атака против град Авдиевка в Източна Украйна. Съобщава се, че три батальона, включващи към 2000 бойци, десетки бронирани транспортни средства, както и реактивни самолети, са взели участие в офанзивата, която се разказва като най-мащабната в този регион.

Генералният щаб на Украйна споделя, че са съумели да отхвърлен десетки офанзиви в Авдиевка и околните региони от вторник.

" Те започнаха офанзивата си на необятен фронт, " Това сподели пред BBC Сергей Цеховски, офицер от 59-а бригада.

" От началото на нашествието не сме се справяли с толкоз интензивна офанзива [в региона покрай Авдиевка]. Те употребяват залпови ракетни установки, артилерия, танкове и пехота – всичко по едно и също време “.

Авдиевка се разказва като врата към град Донецк, столицата на източния район Донбас в Украйна.

Въпреки че Русия и нейните прокси сили окупираха град Донецк от 2014 година, те не съумяха да употребяват ресурсите му като основен боен информационен център, тъй като е прекомерно покрай фронтовата линия. Чрез завладяването на Авдиевка окупационните сили биха могли да отхвърлен фронтовата линия.

Но Авдиевка е значима освен заради стратегическата си роля. Този град е навръх фронтовата линия, откогато Москва анексира Крим преди девет години и стартира спорът в Източна Украйна.

В резултат на това град Авдиевка има се трансформира в знак на украинската опозиция и резистентност.

Украинският президент Володимир Зеленски показа фотоси от Авдиевка в обществените медии, казвайки: „ Ние държим позициите си. Украинската храброст и единение ще дефинират по какъв начин тази война ще свърши. "

Военни позиции и жилищни региони на Авдиевка са безмилостно обстрелвани през последните три дни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР