Руските войски са укрепили групировката си край Бахмут в Донецка

...
Руските войски са укрепили групировката си край Бахмут в Донецка
Коментари Харесай

Сирски: Русия премина от отбрана към активни бойни действия край Бахмут

Руските войски са укрепили групировката си край Бахмут в Донецка област и са минали към дейни бойни дейности , заяви командващият Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър Сърски, представен от съветската работа на " Би Би Си ".

" На изток обстановката остава сложна. Противникът не се отхвърля от опитите си да реализира триумф и всеки ден нападна нашите позиции. Той е изключително деен в региона на Купянск, където се пробва да продължи напред в няколко направления по едно и също време. В региона на Бахмут съперникът доста укрепи своята формация и мина от защита към дейни дейности ", сподели Сирски в изявление за Интерфакс-Украйна.

Според него съветските военни се пробват да спрат настъплението на украинските войски и да възстановят изгубената позиция благодарение на десантни елементи. В някои региони Русия употребява щурмови групи от отрядите " Щурм-Z ", споделя Сърски.

Както сподели украинският военачалник, съветската войска поддържа своите дейности с мощен артилерийски и минометен огън. " Използването на дронове камикадзе непрестанно нараства " , сподели той. В същото време, съгласно Сирски, съветската войска не реализира задачите си и търпи огромни загуби.

Само преди две седмици украинският общоприет щаб заяви за съветски офанзиви край Бахмут. Самият град беше високомерен в края на пролетта след месеци боеве, като съществена роля в това изиграха наемниците от ЧВК Вагнер на Евгений Пригожин, който почина в самолетна злополука през лятото. След това украинските военни настъпиха в региона на Бахмут.
 Отново дронове над Севастопол
Отново дронове над Севастопол

Отломки са паднали в региона на училище
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР