Руските войски правят опити за настъпление към Славянск в украинската

...
Руските войски правят опити за настъпление към Славянск в украинската
Коментари Харесай

ISW: Руските опити за настъпление към Славянск нямат шанс докато повечето сили са насочени към Северодонецк

Руските войски вършат опити за нахлуване към Славянск в украинската Донецка област югоизточно от Изюма и на запад от Лиман, само че съвсем без никаква прогрес, защото главните им сили са хвърлени против Северодонецк. Докато това е по този начин, те нямат късмет да напреднат към Славянск, зе споделя в разбора на американския Институт за проучване на войната (ISW), представен от Би Би Си.

Експертите от ISW предвиждат, че Русия ще се опита да завладее Северодонецк и Лисичанск, с цел да има опция да твърди, че е " освободила " цялата територия та Луганска област, след което да концентрира напъните си върху Донецка област. В Северодонецк обаче руснаците търпят тежки загуби и нямат особени шансове за завземат основни нови територия в Донецка област.

От ISW подчертават и върху компликациите при форсиране на река Северски Донец.

Междувременно украинските военни оповестиха, че са освободили от окупация 20 обитаеми пунктов в Херсонска област. От ISW към този момент не могат да потвърдят за всяко от тези места поотделно (за тази цел анализаторите от института употребяват най-вече геолокация), само че считат, че украинските войски са се укрепили на западния бряг на река Ингулец, откъдето могат да обстрелват път Т2207, по който се правят съветските доставки за северните региони на Херсонска област.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР