Руските войски отново са атакували металургичния комбинат Азовстал в Мариупол,

...
Руските войски отново са атакували металургичния комбинат Азовстал в Мариупол,
Коментари Харесай

Русия твърди, че е унищожила оръжеен склад в Украйна

Руските войски още веднъж са атакували металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, където са последните укрепени позиции на украинските бойци в града. Петро Андрюшченко от общинската администрация заяви, че за през днешния ден не е реализирано съглашение за евакуации на цивилни.

Съобщенията от Мариупол тази заран са с отрицателен нюанс, макар вярата, подбудена от кардиналното единодушие на съветския президент Владимир Путин след диалозите с генералния секретар на Организация на обединените нации за осъществяване на интернационална евакуационна интервенция за мирни поданици от подземията на " Азовстал ".

Според съветската осведомителна организация Интерфакс съветските сили управляват цялата Херсонска област в Украйна, както и елементи от Харков, Запорожие и Николаев. Украинските въоръжени сили потвърдиха, че съветските войски подхващат нахлуване в Харковска област, като към град Изюм са били трансферирани две батальонни бойни групи.

Същевременно две подразделения с ракетни системи " Искандер - М " са били ситуирани в съветската Белгородска област, граничеща с Украйна.

Оръжеен склад в Запорожка област, в който са съхранявани английски и американски оръжия, е бил нападнат с ракети " Калибър ", оповестиха от съветското министерство на защитата.

Активизират се съветските войски и молдовските сепаратисти в самообявилата се Приднестровска република в Молдова, настояват от украинския общоприет щаб. От сепаратисткия район обявиха, че през миналата нощ от украинска територия е стреляно против село, в което има склад за муниции, както и че са засечени дронове, изпратени от Украйна.

Изострянето на ситуацията в Приднестровието се дължи на дейности на съветските специфични служби и е предизвестие на Русия към Молдова, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш " прикани всички наранени страни да се въздържат от изказвания или дейности, които могат да доведат до усилване на напрежението ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР