Руските войски контролират около една пета от територията на страната

...
Руските войски контролират около една пета от територията на страната
Коментари Харесай

Зеленски: Около 20% от територията на Украйна е под контрола на Русия

Руските войски управляват към една пета от територията на страната му, в това число анексирания Кримски полуостров и територията на изток, държана от подкрепяните от Москва сепаратисти от 2014 година насам, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

" Днес към 20% от нашата територия е под контрола на окупаторите ", сподели той по време на послание към законодателите в Люксембург, до момента в който съветските сили укрепват позициите си в източния район Донбас и се придвижват към фактическия административен център на Украйна там.

Руските сили укрепват позициите си в източната част на Донбас и се придвижват към де факто административния център на Украйна в този район - Краматорск.

Но те се отдръпват от районите към столицата и в североизточната част на страната, с цел да се съсредоточат върху офанзивата си за източния промишлен район.

Зеленски съобщи, че през 2014 година подкрепяните от Кремъл сепаратисти и съветските военни са направлявали 43 000 кв. км - повърхност, която той съпостави с размера на Нидерландия. Но тази цифра - повече от три месеца след нахлуването на Русия - се е нараснала до близо 125 000 кв. км, територия, която съгласно него е " доста по-голяма " от Нидерландия, Белгия и Люксембург взети дружно. Той също по този начин съобщи пред депутатите, че територия с повече от два пъти по-голям размер - " близо 300 000 квадратни километра " - е " нечиста " с мини и невзривени муниции.

" 12 милиона украинци са разселени, а повече от 5 милиона са отпътували в чужбина ", добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР