Руските военни унищожиха до 60 военнослужещи от украинските въоръжени сили

...
Руските военни унищожиха до 60 военнослужещи от украинските въоръжени сили
Коментари Харесай

МО на Русия: Руските военни удариха противобатарейната радиолокационна станция Кобра

Руските военни унищожиха до 60 военнослужещи от украинските въоръжени сили (ВСУ) в Херсонско направление, а също по този начин за първи път удариха създадена в Германия контрабатарейна радиолокационна станция " Кобра ". Това споделиха от съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

„ В посока Херсон, вследствие на комплицирана огнева офанзива, загубите на украинските въоръжени сили възлизат на повече от 60 военнослужещи, 3 транспортни средства. Поразени са гаубици Д-30, както и контрабатарейна РЛС „ Кобра “, оповестиха от ведомството.

„ В донецкото направление частите на Южната група войски във взаимоотношение с авиацията и артилерията поразиха живата мощ и техниката на съперника в регионите на обитаемоте места Раздоловка, Андреевка, Клещеевка, Николаевка и Курдюмовка на Донецката национална република. Общите загуби на съперника в това направление възлизат на до 220 военнослужещи, танк, 7 автомобила “, се споделя още в известието.

Руското министерство на защитата посочи, че по време на контрабатарейния пердах са били изумени самоходни артилерийски установки " Цезар " френско произвеждане и " Краб " полско произвеждане, две гаубици " Мста-Б " и оръдие МТ-12.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР