Руските власти се канят да арестуват опозиционния лидер Алексей Навални,

...
Руските власти се канят да арестуват опозиционния лидер Алексей Навални,
Коментари Харесай

Русия чака Навални със заповед за арест

Руските управляващи се канят да арестуват опозиционния водач Алексей Навални, който през вчерашния ден разгласи в профила си в Туитър, че има намерение да се завърне на 17 януари в Русия.

Навални е в Германия от август, предходната година, където беше лекуван сле отравяне с " Новичок ", потвърдено от без значение следствие, в което участваха и огромни интернационалните медии. От московското ръководство на Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) потвърдиха, че опозиционният водач Алексей Навални е разгласен за търсене, съобщи " Комерсант ". След като се откри местонахождението на политика, той може да бъде арестуван в очакване на правосъдно решение за подмяна на наложената му условна присъда с действителна, оповестиха от пресцентъра на Федералната работа за осъществяване на наказванията в Москва.

„ Поради обстоятелството, че действителното местоположение на наказания на 24.09.2020 година не е известно на УФСИН, на 27.11.2020 година, във връзка с А. А. Навални. започнаха първични ограничения за търсене, а от 29.11. 2020 година наказаният е разгласен за търсене с напътствие да бъдат приложени ограничения за арестуването му при определяне на местонахождението му “, написа в известието на ФСИН. В него се споделя още, че като се вземат поради „ обстоятелствата за злонамерени нарушавания, ръководени от правилото на неизбежността на отговорността и условията на законите, еднообразно равни за всички жители без изключение “, Федералната работа е длъжна да предприеме всички дейности за задържане на Навални, до момента в който произнасянето на правосъдно решение за подмяна на условната присъда с действителна. Службата е отправила документално искане за такава подмяна на 12 януари. Навални  е наказан по дело за заграбване на 26,8 милиона рубли. от компанията " Yves Rocher " и 4,5 милиона рубли. от преработвателна компания.

По-рано през днешния ден Навални разгласи, че съветският Следствен комитет е отказал да ревизира съпричастността на Федералната работа за сигурност в отравянето му с Новичок след разкритията от самостоятелното следствие, оповестени от авторитетни интернационалните медии
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР