Руските власти са изхарчили 95.3 млн. рубли за патриотичните митинг-концерти

...
Руските власти са изхарчили 95.3 млн. рубли за патриотичните митинг-концерти
Коментари Харесай

Платена масовка за Безсмъртния полк и рекордно скъп патриотичен концертен маратон в Русия

Руските управляващи са изхарчили 95.3 млн. рубли за патриотичните митинг-концерти " Zа Россию ", извършени в 31 градове на страната през април и май, заяви съветската работа на Би Би Си въз основа на данни в портала за публични поръчки. Това е най-скъпият държавен контракт за концертна стратегия в Русия.

Мероприятията бяха проведени от подразделението на Министерството на културата " Росконцерт ". Цялото финансиране е обезпечено от бюджетни средства. Парите са разпределени сред 34 актьори, които са се съгласили да вземат присъединяване в патриотичния концертен маратон.

Най-големият разход – 10.5 млн. рубли за седем концертни маратона, е получил артистът Сергей Галанин с групата си " СерГа ". Хонорарът на певицата Виктория Дайнеко за четири осъществявания е бил 4 млн. рубли. Само за едно осъществяване групата " Пилот " от Санкт Петербург е получила 6 млн. рубли. Единственият концерт на нижегородската група " Uma2rman " в Барнаул е коствал 4 млн. рубли и по този начин се класира като като най-скъпото осъществяване.

От концертите са спечелили освен патриотично настроени музиканти, само че и други актьори. Звездата на " Бандитският Петербург " Дмитрий Певцов, да вземем за пример, е получил 3.4 млн. рубли за три свои осъществявания на разнообразни концерти. Донецката поетеса Анна Ревякина е изнесла стратегия " Донбас " за 332.4 хиляди рубли.

Платена масовка за шествието " Безсмъртен полк "

Междувременно се появиха известия, че е набирана платена масовка за акцията " Безсмъртен полк ", извършена в Санкт Петербург на 9 май, когато в Русия се отбелязва Денят на успеха. За това оповестява в репортаж, чиято авторка е взела присъединяване в шествието против 300 рубли.

Набирането на масовка е почнало пет дни преди Деня на успеха посредством разгласи в каналите на Telegram. С организацията се е занимавала московската рекламна организация " Акула ", която услуги по асортимент на масовка за мероприятия – " концерти, празници, манифестации, събрания ".

В обявите за масовките в Петербург е бил посочен хонорар от 300 рубли, а също по този начин е написано, че фотосите за плакатите ще бъдат изпратени от уредниците. Участниците в масовките е трябвало да регистрират своя маршрут посредством транслиране на геолокация.

Журналистката от " Фонтанка " споделя, че в нейната група са се събрали към 70 индивида, най-вече хора на 20-25 години. Според плановете на уеб страницата на " Акура ", поръчка за 70 индивида коства 50 хиляди рубли. На журналистката е даден афиш с черно-бял портрет на Павел Викторович Минакин. След инспекция в открити източници тя е схванала, че Минакин е умрял по време на втората чеченска война през 2000 година


Източник: Фонтанка.ру

Колоната на платените участници в шествието е била снимана. След това видеото се е появило в обществената мрежа " В Контакте " в групата " Нашият народ е родолюбец! ".

Още няколко фотоси от колоната са се появили в групата " Безплатни събития и история от Петербург ".

Ръководителят на рекламната организация " Акула " Георгий Акулов съобщи пред " Фонтанка ", че компанията му няма отношение към тези видеоклипове.

Акулов обаче добавя, че видеоклиповете са му харесали: " Изгледах първите два, положителни са. Да, би трябвало да се помнят нашите герои, също и съществуването на нацизъм и етническа дискриминация. Възможност за всички раси е да се броят за своите права и тъждество. От други мнения ще се въздържа ".

Кореспондентката на " Фонтака " е получила за своето присъединяване в шествието 450 рубли, т.е., повече пари от в началото оповестените. Тя ги е внесла по сметка на Червения кръст.

" Защо беше нужно против пари да се наемат 50-70 индивида за шествие, в което по този начин или другояче непринудено вземат участие стотици хиляди хора. Вероятно замисълът е бил да се режисира наличие на портрети точно на участници във войни от последните десетилетия ", написа тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР