Руските власти обявиха днес, че ще започнат паралелни наказателни разследвания

...
Руските власти обявиха днес, че ще започнат паралелни наказателни разследвания
Коментари Харесай

Русия започва наказателни разследвания срещу известни критици на Кремъл

Руските управляващи оповестиха през днешния ден, че ще стартират паралелни наказателни следствия против прочут артист, критикуващ войната в Украйна, и човеколюбец, който поддържа съветската съпротива, съобщи Асошиейтед прес.

 

Това е най-новата демонстрация на продължаващите от месеци репресии против несъгласните с политиката на държавно управление, прецизира организацията.

Руският Следствен комитет сподели в изказване, че неговият началник Александър Бастрикин е разпоредил започването на наказателно дело против Артур Смолянинов, изтъкнат съветски кино и сценичен артист, който напусна страната, откакто силите на Москва нахлуха в Украйна, и неведнъж се разгласи срещу войната.

 

Смолянинов, който взе участие във кино лентата " Девета рота “, изработен през 2005 година за злощастната военна акция на Съветския съюз в Афганистан, сподели в изявление предходната седмица, че ще води война за Украйна, а не за Русия, в случай че би трябвало да взе участие в спора, заяви Ройтерс.

" Ще застана на страната на моите братя, които са нападнати от други мои братя ", сподели Смолянинов.

 

Неговите мнения, направени в изявление за неразрешения в този момент в Русия в. " Новая газета Европа ", бяха наказани от членове на съветския парламент, един от които сподели, че на артиста би трябвало да се забрани да взе участие във всички филми, спонсорирани от страната, написа Българска телеграфна агенция.

 

" Що се отнася до мен, аз ще се обърна към Следствения комитет с искане за формиране на наказателно дело против този изменник ", сподели депутатът Бийсултан Хамзаев пред организация РИА.
 
Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, десетки артисти и други хора на изкуството избягаха в чужбина от боязън, че може да бъдат преследвани за нарушение на строгите нови закони за разпространение на " дезинформация " за войната в Украйна или дискредитиране на съветската войска, напомня Ройтерс.

 

В същото време съветското вътрешно министерство включи видния човеколюбец Борис Зимин в интернационален лист с най-издирваните лица по обвинявания в машинация, съобщи АП през днешния ден, като се базира на чиновници.

Зимин, за който се оповестява, че е напуснал Русия през 2015 година, е финансирал няколко съветски самостоятелни медии, както и планове на ограничения от независимост опозиционен водач Алексей Навални.

 

Навални, най-върлият зложелател на Кремъл, сподели, че точно Зимин е платил 79 000 евро за здравната му евакуация в Берлин през август 2020 година, когато политикът беше токсичен с нервнопаралитично вещество и лежа в кома в сибирския град Омск, напомня организацията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР