Руските власти не знаят кои точно са организаторите и извършителите

...
Руските власти не знаят кои точно са организаторите и извършителите
Коментари Харесай

Руският съвет по сигурност не вярва на украинската следа при взривовете на Северен поток

Руските управляващи не знаят кои тъкмо са уредниците и причинителите на детонацията на газопровода " Северен поток ".

Това сподели секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев и считан за един от най-приближените на съветския президент Владимир Путин . Русия продължава да упорства за осъществяване на интернационално без значение следствие, с нейно присъединяване.

" Подчертавам, че всевъзможни обвинявания, които не са подкрепени от резултати от независимо следствие, не могат да бъдат достоверни. Затова Москва упорства за осъществяване на обективно следствие с присъединяване на Русия и други заинтригувани страни. Без такова следствие и с изявление на едностранни и субективни версии за терористичната офанзива не се изяснява нищо ", упорства Патрушев.

Ситуацията, счита той, след издание на версията за " украинската диря ", има за цел да обърка публиката и да се обоснове на мислено приключване на данни, оповестени без позоваване на действителен източник. Според Патрушев медиите преднамерено прокарват тезата за съпричастността на Киев или т.нар украинска диря, с цел да внушат в действителност " несъпричастността " на Англия и Съединени американски щати към гърмежите. По думите на Николай Патрушев западните медии са назначили провинен - някаква група укарински терористи, само че той не има вяра на версията.

" Ако вестниците с възторг настояват, че група украински терористи са направили диверсията, би трябвало да се запитаме дали въобще има такава група и способна ли е тя по принцип да го извърши ", сподели Патрушев. Идеята, че Съединените щати и Англия не са забъркани в терористичната офанзива, явно се пропагандирала, опряна на " неналичието на дарба на публиката да мисли разумно, в това число и по метода на изключването ".

" Решавайки задачата за прикриване на същинските клиенти на закононарушението, проправителствените англосаксонски медии по разпореждане от горната страна показаха виновника - избрана група украински терористи. Освен това, всъщност за следващ път акцентирайки, терористичния темперамент на настоящия киевски режим. "

Версията на Николай Патрушев е, че диверсията на " Северен поток " най-вероятно е била готова по инструкции на Съединени американски щати и НАТО.

Той обръща внимание, че за осъществяването на такива дейности, са нужни специфични елементи с специфична подготовка, а и уместно съоръжение. Съединени американски щати и Англия несъмнено ги имат; други страни от НАТО също употребяват бойни плувци за осъществяване на диверсионни задачи, само че единствено " с утвърждението и поддръжката на страната, която диктува главния дневен ред в Северноатлантическия алианс ", е логическото пояснение секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Патрушев желае да се мисли и за това кой има изгода от този терористичен акт. " Полезни ли са детонациите за Украйна или Германия?  Киев нищо не е изгубил и не се е облагодетелствал от унищожаването на газопровода , по който Русия доставяше с природен газ Европа, показва Патрушев.

Освен това на режима на украинския президент Володимир Зеленски, който и до този миг стои в Берлин с протегната ръка за увеличение на военната и друга помощ , осъществяване на такова деяние, подобен акт не му прави работа ", споделя той.

Германия, по думите на Патрушев, също няма полза от саботажа, защото от доста години се пробва да построи стопанската система си въз основата на композиция от евтини енергийни запаси от Русия и високи технологии, а прекъсването на " Северен поток " ще докара до спад в немската стопанска система. В същото време, означи Патрушев, от дълго време е ясно, че актуалната немска страна не е самостоятелна : Вашингтон постанова своята икономическа и екологична политика на Берлин, както и държи в страната 35-хиляден боен контингент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР