Руските власти арестуваха днес още привърженици на държания под стража

...
Руските власти арестуваха днес още привърженици на държания под стража
Коментари Харесай

Русия арестува още опозиционери преди насрочени протести в подкрепа на Навални

Руските управляващи арестуваха през днешния ден още последователи на държания под стража опозиционер Алексей Навални, други се чака да бъдат изправени на съд ден преди плануваните за на следващия ден демонстрации в цялата страна, съобщи Франс прес.
Навални е подложен под стража минимум до 15 февруари и му предстоят доста правосъдни процедури. Екипът му прикани за митинги на следващия ден в 65 съветски града с искане опозиционерът да бъде освободен. Властите акцентират, че тези прояви са неразрешени и противозаконни.
След като арестува през вчерашния ден редица съратници на ненавиждания от Кремъл отстъпник, полицията възобнови през днешния ден тези дейности, като задържа координаторката на щаба на Навални в далекоизточния Владивосток Екатерина Ведерникова и сътрудничката на щаба в Новосибирск Елена Носковец. За тези арести оповестиха екипът на опозиционера и неправителствената организация " ОВД-Инфо ".
Арестуваните през вчерашния ден - Любов Собол, изгряваща звезда измежду деятелите на придвижването, и говорителката на Навални Кира Ярмиш, се чака през днешния ден да бъдат изправени пред съда поради апели към демонстрации, избрани като противозаконни.
Адвокатката на Ярмиш Вероника Полякова съобщи пред Агенция Франс Прес, че нейната довереничка може да получи 10 дни отнемане от независимост. Собол може да бъде осъдена с 30 дни затвор, само че както при предишни арести може да се отърве и единствено с санкция, защото има малко дете.
Полицията държи на прицел също по този начин Георгий Албуров, участник в антикорупционните следствия на опозиционера, и Владлен Лос - юрист на неговата организация с беларуско поданство, на който е подредено да напусне страната.
Вчера бе арестувана и Анастасия Панченко, отговорник на екипа на Навални в южния град Краснодар.
Кремъл, прокуратурата и вътрешното министерство насочиха предизвестия жителите да не вземат участие в утрешните митинги.
Държавният регулатор " Роскомнадзор " заплаши обществените мрежи с санкции, в случай че не отстранен апелите за демонстрации.
След като бе задържан в неделя, Алексей Навални във вторник отвърна на удара, като популяризира данни от следствие за голям и луксозен неподвижен парцел, употребен съгласно него от президента Владимир Путин, чието създаване на брега на Черно море коствало над един милиард евро.
Тази заран обширният материал, съпроводен с над двучасово видео, бе събрал над 53 милиона гледания в ЮТюб - връх за следствие на Навални.
Опозиционерът бе задържан на 17 януари при завръщането си след лекуване в Германия заради хипотетично отравяне през август, за което той упреква Кремъл. Москва отхвърля изказванията му.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР