Руските въоръжени сили поддържат настъпателна инициатива в Донбас. Освободени са

...
Руските въоръжени сили поддържат настъпателна инициатива в Донбас. Освободени са
Коментари Харесай

Как Русия може да унищожи първата линия на отбраната на ВСУ в Донбас

Руските въоръжени сили поддържат настъпателна самодейност в Донбас. Освободени са село Майорск край Горловка и село Павловка край Угледар, където ВСУ се окопават от 2014 година В същото време самият Угледар е от огромно значение заради позицията си на господстващите височини и контролът върху него разрешава на съветските въоръжени сили да влязат в тила на Авдеевската формация на ВСУ. Как съветските войски ще съумеят да разбият добре образования зложелател от този плацдарм?

В неделя Министерството на защитата заяви за завладяването на село Майорск, ситуирано на 10 километра от Горловка. Както сподели депутатът от Донецк Владислав Бердичевски, контролът над този железопътен възел ще понижи логистичните благоприятни условия на ВСУ и ще улесни напредването на съветските войски в южната част на Донбас - през Павловка (селото беше освободено предходната седмица) до Угледар.

Според командира на специфичния отряд " Ахмат " Апта Алаудинов Павловка " ще стане трамплин за по-нататъшно придвижване ". Части на Тихоокеанския флот и Министерството на вътрешните работи на ДНР съумяха да открият надзор над селото. В същото време украинските военни на няколко пъти се пробваха да си върнат изгубените позиции, само че безрезултатно.

Както напомня донецкият историк и политолог Владимир Корнилов, преди осем години въоръжените сили на Украйна окупираха Угледар без пердах и през годините съумяха да се закрепят там крепко, в това число посредством съвещания със западни експерти по укрепления. „ Много позиции бяха запълнени с бетон, където по-късно бяха инсталирани оръдия “, сподели източникът.

Угледар е значим заради позицията си на преобладаваща височина. В това направление съперникът концентрира огромни сили с вярата да прекъсне сухопътния кулоар към Крим. Трудността при освобождението на Угледар е, че той е миньорски град, има доста изоставени мини, индустриални зони и заводи. През града минават няколко енергийни и транспортни посоки. „ Този укрепен регион ще би трябвало да бъде освободен дружно със Славянск, Краматорск и Авдеевка “, счита Владимир Корнилов.

Военният специалист Анатолий Мосийчук акцентира, че завладяването на Угледар ще " доста отслаби " защитата на съперника. „ В града има дълготрайни огневи точки. Те би трябвало да бъдат унищожени на първо място, с цел да можем да продължим напред “, изясни източникът.

Според военния анализатор Михаил Онуфриенко Угледар е от основно значение дружно с Новомихайловка, която се намира на изток. „ Там минава последният вододел, който разделя нашите войски от град Курахово - дълбокия гръб на врага. Превземането на Угледар и Новомихайловка ще разреши да стартира нахлуване против Курахово, сериозен сектор от фронта югозападно от Донецк “, акцентира Онуфриенко.

Въпреки това, след изтеглянето на съветските войски от Херсон на левия бряг на Днепър, ВСУ имаха опция да трансферират подкрепления в Донецко направление, предизвестява специалистът.

Владислав Бердичевски счита, че в случай че Угледар не попадне под контрола на съветските войски, тогава „ още веднъж ще загубим Павловка, както се случи един път преди “. „ Необходимо е да превземем града по едно и също време с прерязването на автомагистралата в региона на Новомихайловка и Константиновка – две села сред Угледар и Маринка (всъщност югозападно предградие на Донецк) “, изясни Бердичевски. „ Тогава врагът няма да може да получи подкрепления “, добавя той.

„ Това е първата линия на защитата на ВСУ в Донбас. След като я унищожим, към този момент ще можем да се отидем до Славянск, Краматорск и Дружковка, към Харковска област “, сподели Бердичевски. Според събеседника към този момент се водят дейни боеве край Маринка. „ Надяваме се, че скоро градът ще бъде освободен от въоръжените сили на Украйна “, акцентира той.

Онуфриенко загатна няколко други региона на Донбас, където са дейни съветските сили. Групата „ Вагнер “ води война в село Белогоровка в ДНР, което се намира на автомагистралата Лисичанск-Соледар (северозападно от ЛНР-североизточно от ДНР). „ Южната част на селото към този момент е под наш надзор, за северната още се водят боеве “, изясни специалистът. Също по този начин нашите военни отидоха в покрайнините на едноименното село Белогоровка в Северодонецка област на ЛНР.

„ Но е прекомерно рано да се приказва за освобождение на селището “, добави Онуфриенко. „ Също по този начин „ Вагнер “ се бие за село Опитно, чието залавяне ще отвори опция за непосредствено нахлуване към град Артьомовск. Руските сили към този момент са прочистили село Бахмутское, което значи, че когато Опитното бъде освободено, Артьомовск ще бъде затрупан от нашите сили от три страни “, отбелязва военният анализатор.

На север, в посока Краснолимански, обстановката на практика не се трансформира - вражеските офанзиви не престават непрестанно. „ Вярно, в този момент с по-малки сили. Това се вижда апропо и от докладите на нашето Министерство на защитата. Но като цяло обстановката в района е много удобна за нас “, заключва Онуфриенко.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР