Руските служби са шпионирали обучението на украински войници да използват

...
Руските служби са шпионирали обучението на украински войници да използват
Коментари Харесай

Руските служби шпионирали обучението на украински войници в Германия

Руските служби са шпионирали образованието на украински бойци да употребяват нови оръжия, протичащо във военни бази в Германия, в това число в база на Съединени американски щати, написа през днешния ден немският седмичник " Шпигел ", представен Франс прес.

Според изданието немското военно контраразузнаване Ем А Де разполага с улики за тези шпионски интервенции .

Наблюдавани са били по-конкретно базите в Идар-Оберщайн (Райнланд-Пфалц) и Графенвьор (Бавария) - последната е ръководена от американската войска.

Германското контраразузнаване оповестява да вземем за пример за паркирани коли край порталите на военни лагери.

В Идар-Оберщайн немската войска обучавала украински бойци да употребяват самоходни гаубици, а в Графенвьор американски инструктори обучавали украинци да си служат с артилерийски системи западно произвеждане.

Според контраразузнаването над образователните полигони нееднократно са прелитали дребни дронове.

Освен това немските служби подозирали, че Русия се е опитвала да подслушва мобилните телефони на украинци, обучавани в Германия.

Контраразузнаването се страхувало също, че съветските служби се пробват да унищожават избягали в Германия от Русия опозиционери или пък дезертьори от съветските сили за сигурност.

Междувременно английското военно разузнаване съобщи на уеб страницата си, че неотдавнашни изказвания на съветския министър на защитата Сергей Шойгу за хода на войната в Украйна " съвсем сигурно са умишлена дезинформация ".

В сряда Шойгу сподели на среща в Узбекистан с сътрудниците си от страните от Шанхайската организация за съдействие, че Русия преднамерено е забавила темпото на военната си акция, с цел да се понижат цивилните жертви. В днешната си сводка английското военно разузнаване обаче написа, че офанзивата в действителност е спряла, защото съветските войски се оправят неприятно, а украинската войска оказва яростна опозиция. Руските въоръжени сили под командването на министъра на защитата неведнъж пропуснаха плануваните оперативни периоди, аргументират се британците и означават, че е " доста евентуално " президентът Владимир Путин и Шойгу да са уволнили най-малко шестима генерали поради незадоволително бързото движение на настъплението.

В деня, в който съветският министър на защитата направи това изказване, въоръжените сили на страната поразиха с балистична ракета с дребен обхват " Искандер " (б. ред.: СС-26 по класификацията на НАТО ) трен на гарата в град Чаплино , като се оповестява за минимум две убити деца. Това акцентира непоколебимостта на Русия да не се преценява с косвените жертви, които предизвиква, когато реши, че ракетни удари или артилерийски обстрел ще й донесат военно преимущество, разяснява английското военно разузнаване.

Русия отхвърля сводките на английското разузнаване като агитация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР