Руските служби обявиха, че са разкрили кой стои зад взрива

...
Руските служби обявиха, че са разкрили кой стои зад взрива
Коментари Харесай

Русия обвини украинските спецслужби за взривяването на Даря Дугина

Руските служби оповестиха, че са разкрили кой стои зад гърмежа на автомобила, при който почина Даря Дугина на 20 август. 
Федералната работа за сигурност (ФСБ) квалифицира случая като " ликвидиране, осъществено от украинските спецслужби ". Това заяви ТАСС, като се базира на информация от ФСБ. 

Извършителят на убийството е " жител на Украйна, избягал след закононарушението в Естония. ", написа още ТАСС, цитирайки данните, получени от ФСБ.

Конкретно посоченият от службите причинител е жена, известна като Наталия Вовк, за която съветски медии оповестяват, че е войник от полка " Азов " като се базират на появили се в интернет фотокопия от нейни документи. Руските служби настояват, че тя е следила Дугина с Mini Cooper, чиито номера са били сменяни няколко пъти. На влизане в Русия автомобилът е бил с регистрационен номер на Донецката национална република, в Москва се е движела с номера на Казахстан, а след взривяването на колата на Дугина, напуща страната с украински регистрационни табели.

Малко по-рано през днешния ден обаче някогашният народен представител от Иля Пономарьов разгласи, че зад бомбения атентат стоят съветски партизани от съвсем незнайната " Национална републиканска войска ". Той предизвести, че членове на тази организация на територията на Русия са в подготвеност да извършат и други сходни офанзиви против високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Украйна изрично отхвърли да има нещо общо с атентата часове след осъществяването му. Даря Дугина е щерка на считания за идеолог на съветския шовинизъм Александър Дугин, който е и измежду най-приближените на Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР