Руските сили заявиха, че имат пълен контрол над огромния коксохимически

...
Руските сили заявиха, че имат пълен контрол над огромния коксохимически
Коментари Харесай

Русия завладя коксохимическия завод в Авдеевка след като градът падна

Руските сили обявиха, че имат цялостен надзор над големия коксохимически цех от руската ера в опустошения украински град Авдеевка. С това затвърждават най-голямата облага на бойното поле от девет месеца насам след едно от най-интензивните сражения по време на войната, съобщи Ройтерс.

 

Падането на Авдеевка е най-голямата победа на Русия от завладяването на град Бахмут през май 2023 година и идва съвсем две години откакто президентът Владимир Путин подреди нахлуването в Украйна и стартира пълномащабна война.

 

Руското министерство на защитата съобщи, че войските му са напреднали с към 9 км в тази част на 1000-километровия фронт.

 

Украйна показа, че е изтеглила бойците си, с цел да избави войските си от цялостното им обграждане след месеци на яростни боеве.

Путин приветства рухването на Авдеевка като значима победа и поздрави съветските войски.

 

" Руската войска пое цялостен надзор над коксохимическия цех в Авдеевка ", се споделя в изказване на министерството на защитата, съпроводено от видео, показващо серия от гърмежи в завода. " На административните здания на завода бяха издигнати съветски флагове ", съобщи министерството.

 

Руската държавна телевизия сподели синьо-жълти украински знамена, свалени в Авдеевка, и съветски флагове, издигнати в града, в това число над завода за кокс.

 

Авдеевка се намира в индустриалния район Донбас, на 15 км северно от окупирания от Русия град Донецк, предава Българска телеграфна агенция. Преди войната коксохимическият цех от руската ера е бил един от най-големите в Европа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР