Руските сили затварят маршрутите за корабоплаване, логистичните фирми спират услугите,

...
Руските сили затварят маршрутите за корабоплаване, логистичните фирми спират услугите,
Коментари Харесай

Транспортирането на стоки става почти невъзможно и много по-скъпо

Руските сили затварят маршрутите за мореплаване, логистичните компании стопират услугите, а цените на въздушния товар и танкерите нарастват до небето, споделят компании от веригата за доставки.

" Части от Черно и Азовско море към този момент са рискови или непроходими. Имаше ракетни офанзиви против плавателни съдове и затваряне на ленти за търговски кораби ", коментира Кристиан Роелофс, основен изпълнителен шеф на превозвача ContainerxChange.

Въздушното пространство над Украйна е затворено и самолетните компании заобикалят въздушното пространство на Русия и по този начин цените на въздушния превоз също нарастват.

Руските военноморски сили затвориха корабоплаването в и отвън Азовско море - една от дребното точки за достъп до морската търговия в Украйна, декларира Дилън Алперин, началник на професионалните услуги в софтуерната платформа за верига за доставки Keelvar. " Това сътвори огромно струпване на плавателни съдове, които чакат да преминат през Керченския пролив.  70% от износа на Украйна се извърпва посредством кораби, тапите се усилват всеки час ", сподели той пред CNBC.

По димите на Кристиан Роелофс, който е основен изпълнителен шеф на компанията за резервации на контейнери ContainerxChange, елементи от Черно и Азовско море са рискови или непроходими. " Имаше ракетни офанзиви против плавателни съдове и арести на кораби и затваряне на ленти за търговски кораби. Ситуацията на място в Украйна е извънредно променлива и отчетите от региона са сложни или невъзможни за потвърждаване ".

" Много кораби са били ударени от муниции, моряци са убити и ранени ", предизвести Международната камара за мореплаване в четвъртък. Фирми от веригата за доставки споделят, че придвижването на товари е в застой, заюото украинските пристанища Одеса и Мариупол са затворени или подложени на офанзива.

Пристанището в Одеса е най-голямото и главно пристанище за експорт на зърно в Украйна. Страната е един от най-големите експортьори на зърнени култури като пшеница, ечемик и царевица. Русия и Украйна дават отговор заоколо 29% от международния експорт на пшеница. Мариупол, значим пристанищен град и промишлен център, е обект на тежки обстрели.

Рекордните скокове на цените на петрола ще влошат така и така неприятните вероятности за превозвачите, защото разноските за гориво нарастват, смята Алперин. " Очакваме рекордни закъснения на фона на най-високите регистрирани цени за превоз.

От DHL оповестиха, затворяне на офиси и интервенции в Украйна, до момента в който UPS е спряла услугите за и от Украйна, Русия и Беларус. Алперин означи, че възходящият брой превозвачи, които са спрели услугите в Русия, съставляват към 62% от общия потенциал за океански товарен транспорт.Междувременно цените на танкерите са " скочили до небето " със скок от 157% до 591%.

Заседнал корабен екипаж

Международната морска камара предизвести, че спиранията във веригата за доставки ще се влошат от липса на корабен екипаж, поради войната. Украинските и съветските моряци съставляват 14,5% от международната работна мощ в корабоплаването, се споделя в отчета. " За да поддържат тази неограничена търговия, моряците би трябвало да могат свободно да се качват и слизат от кораби по целия свят. Някои екипажи са изоставили корабите си в Украйна заради опасения за сигурността.

" Опасенията за сигурността на екипажа и увеличението на застрахователните награди за изпращане на кораби до Украйна или Русия също обезкуражават притежателите на кораби да ги изпращат  в тези страни ", прибавят от асоциацията.

През февруари асоциацията съобщи, че " способността да заплащат на моряците също би трябвало да се поддържа посредством интернационалните банкови системи ". Съединените щати, Европейски Съюз и Канада се споразумяха да изключат основни съветски банки от SWIFT, която свързва повече от 11 000 банки и финансови институции в над 200 страни.

" Заради девалвацията на рублата доста съветски компании не могат да си разрешат да заплащат за артикули, които се намират в кораби и това ще докара до доста изоставени колета и неплатени задължения за поръчки по водата ", сподели Джеймс Кумбс, основен изпълнителен шеф на цифрови транспорти спедиторска компания Vector.ai.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР