Руските сили започнаха поредната си голяма офанзива в Луганска област.

...
Руските сили започнаха поредната си голяма офанзива в Луганска област.
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Русия е започнала нова офанзива в Луганска област

Руските сили започнаха следващата си огромна атака в Луганска област. Темпото на съветските интервенции по линията Сватово-Кремина в западната част на региона се е нараснало доста през последната седмица. Това показват екперти от Института за проучване на войната (ISW) в дневния разбор на обстановката в Украйна.

Руски източници необятно пропагандират, че стандартните съветски войски нападат украинските отбранителни линии и реализират прогрес, въпреки и нищожен, по границата сред Харков и Луганска област, изключително северозападно от Сватово край Купянск и западно от Кремина.

Ангажирането на обилни елементи от най-малко три огромни съветски дивизии за настъпателни интервенции в този бранш демонстрира, че съветската атака е почнала, макар че украинските сили към този момент пречат на съветските сили да реализират обилни триумфи.

Вероятно новата съветска атака към момента не е достигнала цялостния си ритъм; съветското командване към момента не е заело детайли от 2-ра мотострелкова дивизия (1-ва гвардейска танкова войска, Западен боен окръг), която се разположи в Луганска област през януари, откакто беше дислоцирана в Беларус.

Командването на Народната милиция на Донецката национална република (ДНР) заяви, че е поело контрола над съветски артилерийски батальон, евентуално в поддръжка на напъните за подсилване на разградените сили на ДНР преди идната съветска атака. Съобщенията за покоряване на съветски мобилизиран личен състав на формирования на ДНР биха могли да подсказват, че съветското военно командване може би продължава да поставя старания за консолидиране ad hoc на формирования на ДНР и Луганската национална република (ЛНР) в съветските въоръжени сили, при което евентуално ще срещне обилни компликации. Руският Южен боен окръг публично управлява въоръжените сили на ДНР и ЛНР посредством надлежно 1-ви и 2-ри армейски корпус. Въпреки това доста формирования на ДНР и ЛНР остават ad hoc елементи и не са изцяло интегрирани в структурите на съветското МО.

Според оценката на редица военни експерти  съветското Министерство на защитата (МО) наподобява бърза да интегрира нередовните стандартни сили в по-традиционна конструкция и може би основава нови формирования от елементи на ДНР/ЛНР в поддръжка на предложенията на съветския министър на защитата Сергей Шойгу за основаване на нови маневрени дивизии.

В същото време управляващите в Русия не престават да оферират ограничения за подготовка на съветската военна промишленост за продължителна война в Украйна, като евентуално основават и спомагателни условия за отбягване на наложените наказания. На 8 февруари съветският министър-председател Михаил Мишустин съобщи, че съветското държавно управление ще субсидира капиталови планове за рационализация на предприятия, работещи в полза на съветската войска, и ще отпусне обилни средства за произвеждане на ново военно съоръжение.

Институтът за проучване на войнатавече заяви, че 82% от свалените в Украйна ирански безпилотни летателни апарати са имали чипове, полупроводници и други съставни елементи от Съединените щати, което допуска, че Русия и Иран евентуално се възползват от малките врати, с цел да трансферират създадени на Запад оръжейни съставни елементи на Русия посредством подставени лица.

Усилията на Кремъл да приготви съветската военна индустрия за продължителна война в Украйна частично зависят от способността на съветската военна индустрия да има непрекъснат достъп до голям брой сигурни вериги за доставка на основни задгранични съставни елементи, които другояче не може да създаде.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР