Руските сили сега са превзели две украински ядрени централи и

...
Руските сили сега са превзели две украински ядрени централи и
Коментари Харесай

Зеленски: Руските сили напредват към трета украинска ядрена централа


Руските сили в този момент са завладяли две украински нуклеарни централи и напредват към трета.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1822
Това е декларирал украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога по време на видеоконферентна връзка с американски сенатори през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Под съветски надзор са Запорожката нуклеарна централа в югоизточния град Енергодар, която е най-голямата нуклеарна централа в Европа, както и Чернобил, която не е дейна, само че в която има личен състав, който я поддържа.

Зеленски разясни, че третата централа под опасност от завладяване е Южноукраинската нуклеарна централа, намираща се на 120 километра северно от град Николаев, един от няколкото украински града, които съветските сили се пробват да държат обкръжени през днешния ден.

В Украйна има четири нуклеарни централи с общо 15 реактора. Днес Международната организация за атомна сила съобщи, че съгласно украинския нуклеарен регулатор системите за сигурност на Запорожката централа са невредими и радиационните равнища са естествени. Там при съветски обстрел породи пожар в обект в рамките й в нощта против петък, само че той беше сподавен, без да има радиационно приключване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР