Руските сили са установили пълен контрол върху украинския град Северодонецк,

...
Руските сили са установили пълен контрол върху украинския град Северодонецк,
Коментари Харесай

Руските сили са установили пълен контрол върху украинския град Северодонецк

Руските сили са открили цялостен надзор върху украинския град Северодонецк , заяви през днешния ден съветската организация Интерфакс като цитира министерството на защитата в Москва, съобщи Ройтерс.

Украински високопоставени чиновници по-рано споделиха, че украинските войски са се изтеглили от града след продължителни сражения.

Източноукраинският град Северодонецк от седмици беше обсаден от съветски войски в опит на Москва да го овладее. Окупаторите са почнали да постановат съветско ръководство и са назначили командващ , заяви кметът на глада Олександър Стрюк, представен от основаната в Киев организация УНИАН.

Според Стрюк, украинските войски към този момент са се изтеглили от Северодонецк и са заели други позиции, само че не посочи какви.

Кметът сподели, че към момента има цивилни, които се укриват в химическия комбинат „ Азот “, който беше последната цитадела на украинската опозиция в Северодонецк.
Руската организация РИА Новости съобщи, че „ Азот “  към този момент е под контрола на съветските войски и проруските сепаратистки бойци.

Преди войната популацията на Северодонецк беше към 100 000 души. Кметът сподели, че няколко хиляди локални хора са останали в града.

ТАСС съобщи, че подразделения на самообявилата се така наречен Луганска национална република с поддръжката на съветски сили под командването на военачалник Сергей Суровикин изцяло са освободили Северодонецк и селището Боровское.

Проруските сепаратисти оповестиха, че в този момент силите на Москва нападат Лисичанск, последният огромен град, държан от украинците в Луганска област и град близнак на Северодонецк. Той е на другия бряг на река Северски Донец.

Падането на Северодонецк, който в този момент е унищожен, е най-голямата победа на Русия откогато завладя Мариупол предишния месец, показва Ройтерс. Това трансформира театъра на бойните дейности в Източна Украйна, след седмици, в които огромното преимущество на Москва в огнева мощ й донесе муден прогрес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР