Руските сили постигнаха незначителни успехи около Бахмут на 29 ноември,

...
Руските сили постигнаха незначителни успехи около Бахмут на 29 ноември,
Коментари Харесай

ISW: Русия се бори с недостиг на работна ръка и остаряла техника заради войната

Руските сили реализираха незначителни триумфи към Бахмут на 29 ноември, само че остава малко евентуално съветските сили да са напреднали с темпото, както настояват съветски източници.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

Някои руски блогъри направиха голословни изказвания, че съветските сили са пробили украинската отбранителна линия южно от Бахмут по автомагистрала T0513, с цел да напреднат към Часов Яр, което ще прекъсне една от двете останали съществени украински наземни информационни линии (GLOC) към Бахмут, само че такива изказвания евентуално са част от продължаваща съветска осведомителна интервенция и са преждевременни, както ISW предвижда по-рано.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО) заяви на 29 ноември, че съветските сили евентуално са спрели разполагането на батальонни тактически групи (БТГ) през последните три месеца. Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че относително ниското систематизиране на пехотата на BTG, децентрализираното систематизиране на артилерията и лимитираната самостоятелност на вземането на решения от BTG са попречили техния триумф в Украйна.
 ISW: Кремъл не готви нова офанзива от Беларус против Киев
ISW: Кремъл не готви нова офанзива от Беларус против Киев

Няма данни Русия да е обкръжила Бахмут

Независимо следствие, извършено от екипа на " Сирена ", откри, че Русия може да е транспортирала хиляди украински пандизчии от наказателните колонии в окупирана Украйна в Русия след изтеглянето от западния бряг на Херсонска област. Разследването се основава на данни от правозащитната организация " Русия зад решетките ", правозащитната организация " Gulag.net " и изявленията на фамилии на украински пандизчии и отбелязва, че съветските сили са почнали да реалокират пандизчии от Херсонска и Николаевска области в наказателната колония И.К. -7 в Стара Збуривка (точно южно от град Херсон) през май.

Според следствието, съветски чиновници са почнали да трансферират до 2500 пандизчии в наказателни колонии в Краснодарски край и Волгоградска област две седмици преди съветското евакуиране от западния бряг на Херсонска област. Други самостоятелни следствия означават, че съветски чиновници са премествали украински пандизчии в съветски райони в огромен мащаб от началото на ноември.

Руските публични лица евентуално подхващат ограничения за пренасяне на пандизчии, с цел да освободят инфраструктурата на пандизите в окупираните региони, или с цел да употребяват активите на пандизчиите като военни бази за предпазване на личен състав и съоръжение, или с цел да освободят място за задържане на украински жители, защото репресиите на правоприлагащите органи не престават в окупираните региони.
 ISW: И Кремъл знае, че настъплението в Херсон ще продължи
ISW: И Кремъл знае, че настъплението в Херсон ще продължи

В Русия се готвят за нова скрита готовност

Сведения от съветски източници демонстрират, че Русия може да се опита да употребява затворнически труд, ексклузивен труд и детски труд , с цел да съживи съветския военно-промишлен комплекс и да запълни общия дефицит на работна ръка. Източникът на съветската опозиционна медия Meduza заяви на 29 ноември, че 250 пандизчии от Свердловска област ще излежат насилствен труд в съветски цех за произвеждане на танкове и бронирани коли.

Meduza настрана заяви, че чиновниците в завода работят четири спомагателни часа през делничните дни и спомагателни смени през почивните дни.

Членът на Окупационния административен съвет на Запорожие Владимир Рогов на 29 ноември цитира тирада на съветския комисар по правата на децата Мария Львова-Белова, че съветската Държавна дума ще прегледа законопроект за изменение на съветския трудов кодекс за опростяване на процедурата по наемане на работа за лица под 18 години.

Руските депутати може да се надяват, че сходни дейности ще понижат сериозния дефицит на работна ръка в Русия , остър от мобилизацията, за който ISW заяви по-рано.

Руски новинарски източници не престават да оповестяват за публични дейности, показващи евентуална втора вълна на готовност, за която съветската военна система е извънредно неподготвена. Руски източник съобщи на 27 ноември, че службата за военна регистрация и набор в град Киров, Кировска област, е издала призовки за чиновници на неизяснен локален бизнес за " изясняване на военните компетенции " преди началото на 2023 година

Друг съветски източник съобщи на 28 ноември, че съветските служби за военна регистрация и записване не разрешават на мъжете, които са призовали за изясняване на данните, да напущат страната.

В Twitter е бил оповестен хипотетичен съветски отчет, показващ дефицит на офицери от взвод и рота в 3-ти армейски корпус на 28 ноември. Руските структури за генериране на сили не са се възстановили от последната готовност и съветския военно-промишлен комплекс остава разтегната, тъй че съветската инфраструктура за генериране на сили е малко евентуално да може да поеме друга вълна от готовност толкоз бързо.

Руската страна продължава да се бори да компенсира мобилизираните бойци и техните фамилии до равнище , което жителите считат за съответно. Руски информативен източник съобщи на 28 ноември, че районното държавно управление на Новосибирска област е получило над 100 тъжби от фамилиите на мобилизирани бойци. Петдесет и две от жалбите са съсредоточени върху несъответстващата отплата от страна на съветските управляващи за закупуване на въглища и дърва за огрев и разпределение на ваучери за санаториално лекуване на деца.

Изданието уточни фронтовите линии в Бараниковка, Луганска област като последното доказано местонахождение на мобилизираните бойци

Основни констатации на ISW:

- Руските сили реализираха незначителни триумфи към Бахмут на 29 ноември, само че остава малко евентуално съветските сили да са напреднали с темпото, както настояват съветски източници.

- Министерството на защитата на Обединеното кралство (MO) заяви, че съветските сили евентуално са спрели разполагането на батальонни тактически групи през последните три месеца.

- Руските сили продължават да се пазят против украинските контранастъпателни интервенции към Сватово, до момента в който украинските сили продължиха контранастъпателните интервенции към Сватово и Кремина.

- Руските сили продължават ограничени наземни офанзиви западно от Кремина, с цел да си възвърнат изгубените позиции.

- Руските сили правят наземни офанзиви покрай Сиверск и Авдиевка и в западната част на Донецка област.

- Руските сили продължават да укрепват отбранителните си позиции в източната Херсонска област, до момента в който украинските сили продължиха да нанасят удари по концентрациите на съветски сили в Южна Украйна.

- Руските сили продължават да водят война с остаряло съоръжение и дефицит на локален личен състав на фона на публични дейности, показващи евентуална втора вълна на готовност.

- Независимо следствие откри, че Русия може да е транспортирала хиляди украински пандизчии от наказателните колонии в окупирана Украйна в Русия след изтеглянето от западния бряг на Херсонска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР