Руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в централните области

...
Руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в централните области
Коментари Харесай

Ожесточени боеве се водят край Бахмут и Авдеевка в Донбас

Руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в централните области на Украйна. Въведени са спомагателни по-строги ограничавания в доставките на електрическа енергия в страната. Боевете не стихват. Особено яростни сражения се водят в региона на източния град Бахмут.

Украинските сили устояват на несекващи съветски офанзиви в регионите на Авдеевка и Бахмут в Донецка област.

" Няма обилни промени в обстановката по фронтовата линия. Най-тежките сражения са в Донецка област, край Бахмут и Авдеевка. Безумието на съветското командване е най-видно там. Ден след ден, те пращат хора на гибел и концентрират оптимално мощността на артилерийски удари ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Паравоенната съветска формация Вагнер е засилила обстрелите на Бахмут, оповестява Франс прес. Лидерът на групировката Евгений Пригожин е упрекнат от Украйна, че употребява бойци, вербувани от съветски затвори, като " човешка стръв ". Основната им задача е да намират украински позиции.

" За града и локалните поданици е мъчно, само че ние сме тук ", споделя Анатолий Поляков, боен доктор в Бахмут.

Бахмут е ситуиран на пътя към градовете Славянск и Краматорск, които са под украински надзор. В последните седмици, съветските елементи бележат прогрес в региона му. Превземането на Бахмут би било алегорична победа за Русия.

По-интензивни стават и боевете в региона на стратегическия Херсон. Над 70 000 цивилни към този момент са напуснали града. Продължават и съветските офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна.

" Разбираме, че това е краткотрайно, до момента в който победим. Можем да чакаме, ще се борим, това не е проблем за нас ", споделя Владимир, гражданин на Киев.

Киевчани се приспособяват към честото прекъсване на тока. Те подготвят специфични пакети, ако някой заседне в асансьора. В торбичката има, вода, акумулатори, успокоително за паник офанзиви и даже брошура и играчка за балончета за деца. Според Кремъл, Киев не желае договаряния с Москва.

" Президентът акцентира, че сходно отвращение да се водят договаряния и отвод от към този момент контрактувани разбирания е очевидно по заповед на Вашингтон. Ние сме подготвени да обезпечим нашите ползи на масата за договаряния. Но в този случай приказваме за цялостно отвращение от страна на Украйна ", съобщи Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Русия.

Русия не смята себе си за зложелател на Запада, съобщи Владимир Путин на сесия на интернационалния спорен клуб Валдай в Москва.

" Русия не провокира западните елити. Русия просто отстоява правото си да съществува и да се развива свободно. Не се каним да ставаме някакъв нов хегемон ", акцентира Владимир Путин, президент на Русия.

В Москва се организираха тактически учения на съветската войска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР