Руските самолети продължават да се взривяват на летища на стотици километри от боевете, разкривайки неудобни пропуски в нейната защита

...
Множество военни самолети бяха повредени или унищожени в Русия този
Коментари Харесай

Множество военни самолети бяха повредени или унищожени в Русия този месец.

Това е последният от поредица подобни инциденти, подчертаващи уязвимостта на нейните военновъздушни сили.

Това е знак за неспособността на Русия да се защити, което ядосва руските военни блогъри.

Руските военни самолети продължават да получават повредени или унищожени във въздушни бази дълбоко в собствената й територия, разкривайки пропуски в отбраната й, които Украйна е успяла да използва.

Военни анализатори казаха пред The ​​Wall Street Journal, че Украйна вероятно е извадила от строя повече руски самолети, докато са стояли в бази, отколкото имаше в битка на живо. Това е ситуация, която вероятно ще се окаже неудобна за една от най-големите военни сили в света.

Последните повредени самолети са четири транспортни самолета, повредени при нападение с дрон на летище в град Псков в  северозападната част Русия, включително два, които са били в пожар, според държавната медия ТАСС.

Той е на около 450 мили от украинската граница.

Руското външно министерство обвини Украйна, като каза, че „ще няма да остане ненаказано", съобщи Ройтерс.

Това последва поредица от атаки срещу самолети в бази в Русия и нейната окупирана територия този месец.

Центен свръхзвуков руски бомбардировач Туполев Ту-22 беше взривен по-рано този месец на летище Солтски-2 в руската Новгородска област, която също е на повече от 400 мили от границата.

Руското министерство на отбраната обвини украински дрон и за тази атака.

Приблизително по същото време Украйна нанесе удар с дрон върху трето съоръжение, базата Шайковка, където поне един самолет беше повреден. Тази база беше по-близо, но все още на 130 мили от границата.

Четвърта атака беше по-рано през август — сателитни снимки показват, че най-малко девет руски самолета са повредени или унищожени във въздушната база Саки в Крим, на около 100 мили от територия, контролирана от Украйна.

По това време Елиът Хигинс, основател на разследващия уебсайт Bellingcat, който често отразява Русия, каза, че „не може да си представи момент, когато Русия е губила толкова много въздушни средства за един ден в скорошен спомен."

Има общо взето два начина да се ударят далечни летища като това - всеки от тях е лош за Русия.

Украйна може да изстрелва дронове или ракети от собствената си територия, което включва побеждавайки предполагаемата компетентна противовъздушна отбрана на Русия.

Или може да разположи хора достатъчно далеч зад вражеските линии, за да извършват атаките на по-къси разстояния, побеждавайки нейните предполагаемо компетентни гранични защити и служби за сигурност.

подробностите за атаките рядко са ясни, но разузнаването на Обединеното кралство каза, че атаката срещу летище Солтски-2 вероятно е била извършена от руска територия.

Атаките предизвикаха взаимни обвинения в Русия.

Институтът за изучаване на войната, уважаван американски мозъчен тръст, каза, че руски военни блогъри критикуват служители за това, че не съхраняват правилно самолетите, използвайки хангари, които биха могли да ги запазят по-безопасни.

ISW каза, че реакцията показва как „такива дълбоките атаки подкрепят по-големите украински усилия за унищожаване на руския морал."

Атаките с украински дронове също засегнаха Москва през последните седмици, като в някои случаи накараха нейните летища да затворят.

Русия обвини Украйна за повечето от тях, но Украйна често не поема отговорност, в съответствие с общата политика на рядко признаване на атаки на руска земя.

Бунтовнически групи в Русия понякога поемат отговорност за атаки, но не и за последните удари по летища.

Руски официални лица казаха в сряда, че украински дронове са били стреляни по множество руски региони: Псков, Брянск, Калуга, Орлов, Рязан и Москва, съобщи Ройтерс.

Прочетете оригинална статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР