Руските правителствени служители продължават да се опитват да създадат вид

...
Руските правителствени служители продължават да се опитват да създадат вид
Коментари Харесай

ISW: Руската пропаганда създава привиден конфликт между Зеленски и Залужни

Руските държавни чиновници не престават да се пробват да основат тип на напрежение сред украинските политически и военни водачи. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон мозъчен концерн " Институт за проучване на войната “ (ISW), представен от РБК-Украйна и " Фокус ".

Така шефът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин съобщи, че високопоставени западни чиновници разискват промяната на украинския президент Володимир Зеленски с различен почитан украински боен или политически чиновник.

Според анализаторите на ISW с сходни изказвания съветски източници се пробват да дискредитират украинското управление и да отслабят поддръжката на западните страни за Украйна.

Да напомним, че неотдавна някои медии започнаха да пишат за спор сред президента Володимир Зеленски и главнокомандващия Валери Залужни. По-специално това се случи след публикацията на Залужни за The Economist, в която той разгласи, че боевете в Украйна са в задънена улица.

Източници на РБК-Украйна потвърдиха, че връзките сред Залужни и Зеленски в последно време са се влошили, само че не толкоз, колкото някои западни медии пишат за това.

В същото време НАТО не счита, че разликите в публичните оценки на обстановката на фронта сред президента на Украйна и главнокомандващия на въоръжените сили н са от огромно значение, защото Залужни в изказванията си се води от военна позиция, а Зеленски от политическа.

В НАТО също са уверени, че в този момент Русия се пробва да усили оптимално сходни различия сред политическото и военното управление, защото в случай че приказваме за " задънена улица " на фронта, затова съгласно Русия това значи, че Украйна губи, а Руската федерация печели войната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР