Руските пари не са откраднати от Запада? Става дума за

...
Руските пари не са откраднати от Запада? Става дума за
Коментари Харесай

Руските пари не са откраднати от Запада? Делягин заподозря саботаж в самата Русия

Руските пари не са откраднати от Запада? Става дума за замразените валутни запаси на Централната банка в размер на 300 милиарда евро. В Европейски Съюз просто не можаха да намерят цялата тази сума. Михаил Делягин заподозря бойкот в Русия. Според него Брюксел и Вашингтон са могли да усвоят по-голямата част от средствата.

Ръководството на Европейски Съюз не съумя да откри замразените активи на локалната Централна банка, които към този момент възнамеряваха да трансферират за възобновяване на Украйна, пишат европейски медии, базирайки се на редица източници.

По-рано в Брюксел неведнъж подчертаха, че са блокирали запасите на нашата Централна банка в размер на 300 милиарда евро, към 10% от тази сума ще изпратят в Киев. Но внезапно се оказа, че тези средства не са в Европейския съюз, а в случай че са, то не се знае къде са.

Сега анализаторите считат, че структурата за ръководство на активи в задгранична валута в Русия е доста по-сложна, в сравнение с смятаха европейските чиновници. Така че забележителна част от тези пари може да са в частни банки, които не си сътрудничат с финансовите регулатори на Европейски Съюз.

Юрий Пронко, стопански наблюдаващ на " Първи съветски ", разиска въпроса къде могат да изчезнат замразените валутни запаси на страната ни с депутата от Държавната дума Михаил Делягин в главната стратегия на " Цариград ".

Не може да се изключи бойкот

Парламентаристът посочи, че Европейски Съюз не би трябвало да търси 300 милиарда евро, а единствено половината от тази сума или даже малко по-малко, защото средствата, които са били блокирани, също са били съхранявани в долари и във валутите на други противников страни - в лири стерлинги и японски йени.

Въпреки това не би трябвало да се отхвърля версията, че част от тези пари може да са се открили в страната вследствие на противозаконни схеми. За страдание, " безусловно транспарантната известност на нашите либерали " не ни разрешава да се доверим изцяло на публични лица в Русия, означи саркастично събеседникът на Цариград.

" Много може да се окаже, че проклетата западна буржоазия е откраднала 80 милиарда евро, а някой различен да е откраднал останалите 220 милиарда. Поне не мога да го изключа на 100% ", съобщи той.

" Слушайки какво ни оферират в Държавната дума, както и госпожа [шефът на централната банка Елвира] Набиулина, господин [министърът на финансите Антон] Силуанов и доста други, излиза наяве, че няма неща, в които би било невероятно да не ги заподозрем “, изясни Делягин.

Известна е главната версия

Депутатът е сигурен, че в началото оповестената сума от 300 милиарда евро е вярна оценка. Тези средства в действителност са били държани във валутни запаси и това излиза наяве от салдото на финансовите потоци.

Но въпросът кой тъкмо е присвоил тези пари остава открит. Най-вероятният сюжет обаче към този момент е разказан.

" Парите могат да се държат в банки, които не са задължени да дават информация на финансовите управляващи на Европейския съюз. Тоест те би трябвало да замръзнат по команда, само че не са длъжни да дават данни за това ", сподели той.

" В същото време желанието им да скрият тази информация е доста разбираемо. Когато парите на други хора са в моята сметка и са замразени, тези средства няма да бъдат изтеглени, само че мога да ги употребявам като мой финансов запас. Защо да ги разпределям, че тези палячовци в Европейски Съюз да ги пращат в Украйна ", изяснява Делягин.

" И киевският режим по-късно да ги съобщи на американците за погашение на задължения? Защо би трябвало почтено да замразя това, което ми служи, да го дам на Вашингтон? Да, и през Украйна. За какво ", изясни логиката той.

Киев ще получи една стотинка

Делягин също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че Западът ще трансферира на Киев единствено една десета от блокираните съветски пари. Според него сходна „ благотворителност “ демонстрира, че Съединени американски щати и Европейски Съюз имат свои егоистични претекстове:

" Трябва да се даде нещо, само че тъй че да не е тъпо. 10 %? Ми добре. Има повече цинизъм в тази тематика, тъй като те замразиха парите ни и ги употребяват за свои цели, а в този момент Западът желае да открадне тези средства като цяло, само че да го направи по този начин, че да даде малко на украинските неонацисти. "

Събеседникът на " Първи съветски " обобщава, че до момента в който хора като Набиулина и Силуанов ръководят нашите пари, Русия ще загуби освен пари, само че и всички принадлежности, които могат да обезпечат стопански напредък.

Повече за ориста на замразените съветски валутни запаси четете във видеоверсията на програмата " Цариград. Главното ".

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР