Руските олигарси, свързани с президента Владимир Путин, които имат инвестиции

...
Руските олигарси, свързани с президента Владимир Путин, които имат инвестиции
Коментари Харесай

Руските олигарси на Острова ще бъдат ударени от новите санкции

Руските олигарси, свързани с президента Владимир Путин, които имат вложения в Обединеното кралство, ще бъдат пострадали от новите сурови наказания, в случай че Русия навлезе в Украйна. Това се чака да съобщи през днешния ден английският министър на външните работи Лиз Тръс в Народното събрание, представяйки ново законодателство, съобщи БНР.

Съгласно новото законодателство държавното управление ще може да глоби „ всеки субект или бизнес от икономическо или стратегическо значение за Кремъл “.

В момента икономическите наказания са с доста стеснен обсег, тъй че могат да бъдат налагани единствено на компании с директно присъединяване в дестабилизирането на Украйна, съгласно думите на Лиз Тръс. Тя добави, че задачата в този момент е да се разшири обсегът, тъй че компании, свързани с Кремъл и режима в Русия, да попадат под ударите на закона, „ с цел да няма къде да се скрият олигарсите на Путин “.

Запитана дали за препоръчаните нови наказания Англия няма да заплати прекомерно висока икономическа цена, Тръс отговори, че „ отбраната на свободата и демокрацията са доста по-важни от краткосрочните стопански ползи “.

Депутатите в Камарата на общините ще обсъдят направените оферти от външния министър.

Вестник „ Файненшъл таймс “ написа, че всичко това става, откакто министър председателят Борис Джонсън реагира на рецесията към Украйна, като предложи да разположи още 900 бойци в Естония, което значи удвояване на английското наличие.

 Джонсън, който ще организира телефонен диалог с Путин и се чака да посети региона тази седмица, също така предложи да изпрати изтребители за Румъния и България и бойни кораби в Черно море.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР