Руските олигарси Роман Абрамович, Алишер Усманов, Михаил Фридман и Пьотр

...
Руските олигарси Роман Абрамович, Алишер Усманов, Михаил Фридман и Пьотр
Коментари Харесай

Абрамович атакува европейските санкции в съда

Руските олигарси Роман Абрамович, Алишер Усманов, Михаил Фридман и Пьотр Авен оспорват наложените против тях наказания в Общия съд на Европейски Съюз. Това заяви Уолстрийт джърнъл.

Абрамович, който има и португалско поданство, декларира в правосъдния иск, че глобите са нарушаване на главните му права, предпазени от Европейски Съюз, чийто член е и Португалия. Той желае обезщетение от 1 милион $.

Според публицисти Абрамович е наел юристи в Съединени американски щати. Срещу него там не са въведени наказания, само че предишния месец управляващите издадоха заповед за задържане на два от самолетите му, тъй като съгласно тях той е нарушил по-широки наказания на Съединени американски щати, като е летял до Русия.

Авен и Фридман, които живеят в Обединеното кралство и са бизнес сътрудници, са представлявани от едни и същи юристи. В техните искове се оспорва изказванието на Европейски Съюз, че те вземат участие в браншове на стопанската система, които „ обезпечават забележителен източник на приходи за държавното управление на Руската федерация “.

Що се отнася до Алишер Усманов и неговата сестра Гулбахор Исмаилова, те по подобен метод се пробваха да оспорят изказванията на Европейски Съюз, че са подкрепили войната в Украйна като желаеха и обезщетение от към 20 000 $ за покриване на разноските.

Усманов се е опитал да форсира правосъдното произвеждане, заявявайки, че финансовите последствия от глобите са провалили няколко негови бизнес покупко-продажби и заплашват с банкрут три от фирмите му. Той също по този начин е показал, че глобите ще обиден чиновниците му и техните фамилии. Въпреки това предишния месец съдът отхвърли настояването на Усманов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР